Nowy Hyundai Accent hatchback !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
www.wheels24.co.za/Wheels24/News/0,,1369-1372_1828290,00.html

www.wheels24.co.za/Wheels24/Galleries/w24_GalleriesModelCompNavIndex/0,,1731,00.html

no i jak Wam sie podoba ?

Podoba się Podchodzi pod mój gust, ładna linia, ładny tył, fajne wnętrze, jedynie przód ciut mi nie pasuje, ale właściwie nie wiem co bym w nim zmienił, więc pewnie i do przodu się przyzwyczaję

nowy accent taki sobie

ale za to mitsu jest zarabiste

Mitsubishi - Concept-X

to chyba ma byc EVO IX

pozdrawiam

tył jest niezły ale za to przód jakis taki bezosobowy, czegoś mi tam brakuje

A mnie się nie podoba. Hyundai idąc w modę europejską zaczyna tracić indywidualność. Jest to pewnie spowodowane trafieniem w gusta większej ilości klientów ale boję się że w pewnym momencie będzie to ślepa uliczka.

Tył jak stara Honda Civic tylko że lampy nowszej generacji. A przód hmm.....taki "ciapowaty". Ja może dziwny jestem ale dla mnie auto musi z przodu wyglać konkretnie, dlatego lubie "kwadratowe" bardziej auta w w szczególności lampy bo to one głownie wg mnie nadają ton stylistyce przodu.

Bombel dokłądnie wie o co mi chodzi bo pokazał "okrutnego" Miśka, jakbym go zobaczył we wstecznym lusterku to bym uciekał gdzieś na bok.

bo bombel ma dokladnie taki gust jak Tomi_Li

hyundai robil ladne stylistycznie autka do 1999r a teraz to co wyrabia to moim zdaniem kanciasta europa

Pozdrawiam

Tutaj fotki: Accent

[ wiadomość edytowana przez: Witek dnia 2005-11-05 20:38:49 ]

Troche szkoda, ze zrezygnowano z nadwozia typu liftback, jak w poprzednich Accentach. Teraz wyglada jak hatchback jakich wiele (Clio, nowa Astra, Peugeot 206/207, Corolla, itp.). Wyraznie pod gusta Europejczykow.
Generalnie, moim zdaniem auto jest ladne (wypada tez korzystniej od nowego Accenta sedana), ale nie wyroznia sie niczym szczegolnym w tlumie innych, wyzej wspomnianych hatchbackow. Szkoda, ze Hyundai'owi zabraklo odwagi, i nie stworzono czegos w stylu nowej Hondy Civic czy wczesniej wzmiankowanego Lancera. Civic i Lancer wygladaja rzeczywiscie jak auta na miare XXI wieku. Bardzo smiale stylistycznie kompakty o sportowej sylwetce. Natomiast nowy Accent to takie grzeczne autko, jak Toyota Corolla, bardziej dla starszej pani niz dla faceta .
Zastanawiam sie tez, czy Accent nie bedzie wewnetrzna konkurencja w koncernie dla Kia Rio. Wprawdzie formalnie to chyba beda dwa rozne segmenty (B i C), ale oba auta, nie dosc ze na tej samej plycie podlogowej, to sa dosc podobne stylistycznie, ich gabaryty (dlugosc, szerokosc, miejsce wewnatrz, itp.) rowniez nie beda sie specjalnie roznily.

Oczywiście będą dla siebie konkurencją: Rio i Accent. Hyundai dąży do różnic obu koncernów, ale jak na razie mu to nie wychodzi. Na początku miało być tak, że Hyundaie będą "drogimi" samochodami a Kie dla wszystkich. Jednak Hyundai zrezygnował z tego i chce wprowadzić nową luksusowa marke. Podejrzewam, że Hyundaie będa lepiej wyposażone i droższe od kii - i to ta różnica