| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
kwiatkowski Ząbki | 2005-09-27 16:55:48 Objawy podobne do uszkodzenia cewki przyspieszacza( tak to nazwali w kimoto), znajduje się to cudo w aparacie zapłonowym. Koszt części 23 zł , można zrobić samemu. |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-09-27 17:59:36 Przebieg parownika ok 45 tkm jakies 2 tkm temu był wyczyszczony i potem wyregulowana instalka i wszystko było ok.
Aparat zapłonowy tez czysciłem, głownie kopułke bo mi sie go nie chciało zdejmowac. Na cewce nadal jest ta osłonka o której wszyscy mowią ze sie wykrusza. Nie było wiec żółtego proszku. |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-09-27 19:53:04 A silnik krokowy chodzi ?
U mnie było trochę podobnie - po wysprzęgleniu obroty spadały i czasem gasł, a przy hamowaniu notorycznie. I do tego spaliła nam w trasie, co prawda przy dynamicznej jeździe, ale prawie 19 litrów
Podczas ostatecznej reglacji okazało się że elektronika "powiesiła" silniczek krokowy przy 356 krokach czyli praktycznie chodził na samym gazie - i tak bez względu na położenie pedału gazu. |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-09-27 20:07:56 Silniki krokowe tez niedawno czysciłem własnie z tego powodu. Gazowy był ustawiany na 115 na 122 przez gazowników.
Czy mogł sie przestawic ?
Czasem to mi nawet gasnie jak hamuje silnikiem. |
DeeJay Klubowy Weteran ![]() Omega B 2.0 8V + Cal ... Łódź | 2005-09-27 20:33:52 Na jałowym mam 56 kroków i obroty 850 - nawet nie drgną.
Analiza spalin potwierdza idealne parametry. U mnie się zawiesił, bo instalka nie była programowana - robi się to po przejechaniu 1500 km od jej założenia, ale ten problem Cię nie dotyczy. Przestawić/zawiesić się może przy np. odłączeniu akumulatora, jakimś zwarciu - coś co powoduje rewolucję z prądem. |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-09-27 22:16:05 Czyli i tak regulacja u gazownikow. znowu |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-09-29 15:07:32 I byłem na regulacji.
Parametry w normie, na kompie nic nie wykazało. ani razu sie nawet nie zadławił. Normalnie jak pacjent u lekarza. "Niec nie boli panie doktorze" jak widzi olbrzymią igłe ze strzykawką.
|
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2005-09-29 15:44:44 A jak u ciebie z płynem chłodniczym??
Wystarczy żeby poziom był za niski i poprostu parownik się zmraża.. ja to miałem przyokazji cieknącej chłodnicy ... mimo że silnik rozgrzany to parownik zimny ... |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-09-29 16:03:28 Płyn jest ok. centymetr powyżej zgrzewu zbiorniczka wyrównawczego.
|
feno Espero 1.8 CD LPG Gdańsk | 2005-09-29 18:16:03 Miałem nieco podobną sytuację i okazało się, że nie zawsze były odcinane wtryski benzyny po przełączeniu na gaz. Tak wiec silnik dostawał gaz i trochę benzyny na raz. Po wymianie emulatora wtryskiwaczy wszystko było ok.
P.S. Nota bene emulator dostał jakimś cudem wody i w pewnym momencie doszło do zwarcia i tu już był klops. Pozostała tylko jazda na benzynie. |
Zbych_S Espero 1,5 GLX Poniatowa | 2005-10-12 14:55:57 kiedyś słyszałem że może to być problem zwiazany z ustawieniem parownika w stosunku do pojazdu, jakieś tam przeciążenia na zakrętach i przy hamowaniu powodowały zgaśnięcie auta, ale ja myślę że to kwestia regulacji (zmień gazownika), drugi powód może byc taki ze dostaje za dużo powietrza, można spróbować z jakimś dławikiem, a problem z odpaleniem po zgaśnięciu może być w elektrozaworze, mogą tam być jakieś śmieci lub uszczelka krótra tam jest po prostu się zużyła i odpalasz jednocześnie na gazie i na paliwie |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-11-05 22:54:20 NO i dzisiaj był klops.
Najpierw stracił moc, a potem zgasł. Silnik był rozgrzany. Na benzynie wszystko w porzadku, przełączam na gaz i sru . Próbowałem na postoju ze 5 razy, az w koncu zostawiłem go na benzynie i pojechałem dalej.
Po 10 km przełączam na gaz a tu wszystko ok. Przejechałem kolejne 30 km bez żadnych efektów ubocznych. Zaczynam juz nie miec podejrzanych czesci w aucie. Kable, swiece, palec rozdzielacza - ale na benzynie jest ok, zadnych problemow. NA 95% cos nie tak z gazem, ale sam juz nie wiem czy to elektryka czy moze parownik.
|