Proszę się nie śmiać!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj wieczorem sprawdzałem świece żarowe,ostatnią żeby lepiej było mi ją wykręcić musiałem wyciągnąć bagnet . Odłożyłem go na krawędź samochodu w miejsce gdzie zamyka się maska.
Sprawdziłem świece i zamknąłem maskę.
Po przejechaniu 50km otwarłem maskę by dolać płynu do spryskiwaczy i co zauważyłem wszystko obryzgane z oleju " bagnet zapomniałem wsadzić " sic ( dupa wołowa zae mnie).
Bagnet leżał z boku trochę pokręcony przez klapę maski.
To co mogłem zrobić to go wyprostować a następnie wsadzić go zpowrotem.Muszę przyznać że jakoś ciężko mi wchodzi może dlatego że i nie do końca jest prosty , wystaje około 3mm ( poprostu jak go wsadzam to odskakuje i nie chce się do końca wcisnąć pod żółty uchwyt)
1.Moje pytanie jest następujące czy jak odpalałem samochód to powinien ciężej odpalć gdy bagnet nie był wsadzony i wychodziły a raczej dmuchały drobinki oleju??
3.Ile mogło mi wydmuchać ponieważ teraz bagnet mnie oszukuje i nie wskazuje prawidłowo poziomu?? ( proszę nie pisać że nie powinno nic tam wydmuchiwać bo to wiem, powinno być czysto nawet gdy bagnet jest wyciągnięty ale mój ma już 260 tyś i z tego co się dowiadywałem to przy tym przebiegu może wydmuchiwaać drobinki olej przez bagnet)
3.Czy można z takim bagnetem jedźić który nie jest wsadzony do końca i wystaje około 3,4 mm poprostu nie jest całkiem dociśnięty.Ale w czasie jazdy nic nie wychodzi bo już sprawdzałem .Czy przez to mogą być problemy z odpalaniem ,rozruchem zimnego silnika gdy bagnet nie dokońca jest docisnięty .
4.Czy można kupić jakiś unwersalny bagnet , a jeśli nie to czy można go dostać w ogólnej sprzedaży , może jakieś szroty jak może być cena takiego bagnetu?
Dziękuję za przeczytanie i za porady ,muszę się przyznać że trochę się wkurzyłem tą sytuacją.
Dziękuję i pozdrawiam.

jezeli dmucha zbyt mocno przez bagnet, oznacza to ze sa przedmuchy na pierscieniach. a co do jazdy, to kup uzywany, na odrzanskiej masz 4 zlomowce, napewno maja

Skąd wiadomo że dmucha zbyt mocno?
Jak to ocenić, czy może tylko mechanik to stwierdzić?
Ulica Odrzańska to w Świętochłowicach?
Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

ohhh serbia.... jestes z bytomia w bytomiu odrzanska jak jedziesz strz. bytomskich na m1, to za trzema stacjami po prawej,.... miedzy komisem na jednym rogu a zlomowcem na drugim rogu jest ul. odrzanska

Dzięki.
Mieszkam w Bytomiu od niedawna dlatego moja znajomość ulic jest mizerna.

Moim zdaniem nie ma takiej opcji by przez bagnet (wyciagniety) nic nie wylecialo.

to wszystko seba zalezy ile tego wylecialo

Cytat:
2005-11-06 13:47:10, liked pisze:
to wszystko seba zalezy ile tego wylecialo

O to wlasnie chodzi