Sprzęgło!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Siemka!!!!
Prosze doradzcie mi czy warto regenerować tarcze, docis i łożysko sprzęgła za 180zł. czy lepiej kupić całość za 300zł -nowe???
Nie musze zaznaczać że chciałbym zrobić to jak najtaniej. Ale czy to ma jakiś sens i jaka jest żywotność takich zregenerowanych części???

Hej!
sprawa jest nieco zawila zalezy w jakim stanie masz to wszystko do tej pory.......
mi poszlo jakis zcas temu wszystko tak ze biegi nie chcialy wchodzic tylko na wylaczonym silniku kosztowala mnie ta impreza blisko 700 pln ale wiem ze dorze jest zrobione no i Sachs zmienia mi przelozenia a dodam ze roznica kolosalna nawet jak sprzeglo bylo jeszcze dobre.
I wiesz co mechanik to inna cena .....a 300 pln hmmm nie chce mi sie wierzyc.
3m sie pozdro

Ja bym dał 300 zl bo wiesz ze masz na nastepne lata, jednak 120 to nie majątek aby płakać (też nie mało ile paliwa za 120 ) ale jak masz jeżdzić fordzikiem jeszcze troche to warto

Cytat:
2005-11-08 21:42:30, tal1zman pisze:
Hej! sprawa jest nieco zawila zalezy w jakim stanie masz to wszystko do tej pory....... mi poszlo jakis zcas temu wszystko tak ze biegi nie chcialy wchodzic tylko na wylaczonym silniku kosztowala mnie ta impreza blisko 700 pln ale wiem ze dorze jest zrobione no i Sachs zmienia mi przelozenia a dodam ze roznica kolosalna nawet jak sprzeglo bylo jeszcze dobre. I wiesz co mechanik to inna cena .....a 300 pln hmmm nie chce mi sie wierzyc. 3m sie pozdro

U mnie nie ma raczej problemu z wrzuceniem biegów ale sprzęgło ślizga się coraz bardziej i mam wrażenie że jade automatem. A propos ceny to dzwoniłem dziasiaj do sklepu z częściami i ziutek zaśpiewał mi tak cenę za tarcze , docisk i łożysko. Nie wliczam w to robocizny.

Ja ostatnio kupilem nowego Sachsa za 530 i jestem zadowolony