Amortyzatory tył Accent 95

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szanownych kolegów, szukam używanego (ale w dobrym stanie) amora prawy-tył do Accenta GS 3d 95r. Ewentualnie jestem wstanie kupic dwa nowe na tył ale tanie, do wersji z ABS w ASO kosztują 353+vat/szt., kayaba w 4cars.pl to około 280zł/szt.
Czy ktoś zna jakieś tańsze zamienniki??? Jak by ktos dysponował używanym w dobrym stanie to nie da znać.
Pozdrawiam.

Widzę że kompletny brak odzewu, a więc jeszcze raz próbuje.
Mam do wyboru amory na tył KAYABA olejowy 2szt. za 556zł z vat (sklep 4cars.pl) lub MONROE olejowy 2szt. za 313zł z vat (KIBES na allegro). Które kupic , czy będą pasować już dwa razy się spaliłem ale na używanych.
Czy ktos może doradzić!!!!????

Pozdrawiam wszystkich.

Jaras.

Cytat:
Czy ktoś zna jakieś tańsze zamienniki???

polska firma statim produkuje zamienniki, co prawda niewiem czy do accenta robia ale ja jak potrzebowalem do trabanta to wlasnie u nich znalazlem

Ja od KIBES na Allegro kupowalem kayaby do mojego. W ASO podali mi numery fabryczne i takie zamowienie wyslalem. Szybko i sprawnie. Wymieniaj lepiej parami a nie pojedynczo.

właśnie wysłałem zapytanie do ASO w Poznaniu o numery fabryczne, zobaczymy czy je przyślą.

Nic nie kombinuje i kup kayaby. Koniecznie gazowe. Na tym nie warto oszczedzac a juz napewno zapomnij o kupowaniu uzywanych. Szkoda kasy od razu mowie.
Pozdr

Cytat:
2005-11-01 22:01:56, pmann pisze:
Nic nie kombinuje i kup kayaby. Koniecznie gazowe. Na tym nie warto oszczedzac a juz napewno zapomnij o kupowaniu uzywanych. Szkoda kasy od razu mowie. Pozdr

Gazowe sa drozsze ale "miekkie". Olejowe sa tansze ale bardziej "twarde". Ja wole twarde i wzialem olejowe.

Cytat:
2005-11-04 21:46:12, Cobra_JM pisze:
Gazowe sa drozsze ale "miekkie". Olejowe sa tansze ale bardziej "twarde". Ja wole twarde i wzialem olejowe.

Jest odwrotnie niż mówisz - amory olejowe są miękkie, a gazowo-olejowe (bo nie ma gazowych) są dużo twardsze.
Gazowo-olejowe są droższe, ale mają lepszą charakterystykę tłumienia (mówiąc pobieżnie - pracują dokładniej)

MISTER

Proponuję Kayaby olejowe - kupiłem takie za 550 PLN i jestem bardzo zadowolony - uważam, że Kayaba to najlepsza firma produkująca amory - są trwałe i solidne.

MISTER

Ja mam chyba prawy tył (jeden mi poszedł i muszę sprawdzić który został) używany w niezłym stanie ~70%, ale do 5D.

Jeżeli chcesz wymienić na nowe (lub na inny model) to całą parę. Kayaby lepsze, ale jeśli masz Monroe za prawie połowę ceny, to sam musisz zdecydować. Jeśli kupisz amorki pod dany model (silnik, drzwi, rok) to muszą pasować.

Nie rozumiem pmann'a. Dlaczego koniecznie gazowe? Gaz lepszy, ale w serii Hyudai ma olejowe, więc o oszczędzaniu nie może być mowy. Co do używanych, to wszystko kwestia ceny. Jeśli można wymienić tylko jeden za 50pln, lub dwa za 300, to chyba nie jest to takie złe?

Sorry mister, ale KYB nie są najlepsze. Są porządne, ale bez przesady .