MotoNews.pl

Malowanie lusterek, klamek, listew..

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
no właśnie, pytanie mam związane z malowaniem lusterek, listew badź/i klamek w mk-7
bedę malował auto i się zastanawiam czy ładnie by to wyglądało..
co sądzicie?

może tylko lusterka? wydaje mi sie że listwy i klamki to nie jest dobry pomysł ale chcę poznać Wasze zdanie

chill..

Cytat:
2005-01-18 13:32:48, humin pisze:
wydaje mi sie że listwy i klamki to nie jest dobry pomysł ale chcę poznać Wasze zdanie

Mnie sie podobaja malowane klamki, co do listew sie nie wypowiadam bo to pewnie zalezy od koloru auta.
Lusterka, z tego co widzialem, wygladaja ladnie jezeli nie pomalowane sa ich podstawy.

kolor auta jak w opisie czyli granat

Co do listew to prosciej jest je po prostu zdjac. Ja tak zrobilem i jestem zadowolony, ale trzeba troszke uwazac na parkingach zeby nie porysowac. Jak to wyglada mozna zobaczyc w moim profilu.

Cytat:
2005-01-18 13:40:30, humin pisze:
kolor auta jak w opisie czyli granat

Tak tak ale mowie, ze to trzeba indywidualnie zobaczyc.
Z drugiej strony, przy ciemnych kolorach pewnie niewiele widac - moze w ogole nie ma sensu sie bawic.

a ja CI proponuje malować wszystko w kolor.... i odrazu jak się za to zabierasz...to pomaluj też ten plastik nad tablicą rejestracyjną z tyłu nio to oczywiście moja propozycja...ja bym tak zrobił

Ja ostatnio zrobiłem zderzaczek na czarno - był szary.
Urzyłem czernidła do zdrzaków firmy Automax

ja mam listwy i lusterka w koloże nadwozi i prezentują sie ładniej niż czarne (przynajmniej moim zdaniem). co do klamek to niewiem ale zdaje mi sie tez pod kolor auta będą ładniejsz

Wszystko w kolor bez wyjątku, tylko szyby zostaw "naturalne"

troche się wetne jak ściągnąć listwy boczne?

looknij u mnie jak to wyglada

Pozdro

Cytat:
2005-01-18 13:41:02, Beny111 pisze:
Co do listew to prosciej jest je po prostu zdjac. Ja tak zrobilem i jestem zadowolony, ale trzeba troszke uwazac na parkingach zeby nie porysowac. Jak to wyglada mozna zobaczyc w moim profilu.

Pytanko: czy listwy sciąga się z łatwością czy też nie?
czy zostały jakieś ślady po listwach?

To zalezy. jak sie dobrze pokombinuje to nie zostaje nawet slad po listwach. Z tego co pamietam to dobrze miec cieniutka zykle ktora sie zciaga listwe a pozniej odkleja sie sam klej od lakieru. I TU nalezy bardzo uwazac bo latwo porysowac lub zedrapac lakier (tzn nie prubuj drapac). Najlepiej schodzi na cieplo. Podlaczasz suszarke nagrzewasz i palcem pod naciskiem zciagasz Ja tak robilem i gites wyszlo.

Ja ściągałem listwę za pomocą żyłki i opalarki. Lekko podgrzewałem listwe i przeciągałem pod nią żyłkę. bardzo ładnie schodzi prtaktycznie z całą taśmą przylepną

Ściągamy podcinając nożykiem z cienkim ostrzem (można także żyłką jak pawkulanga pisał). Resztki kleju czyścimy rozpuszczalnikiem do wyrobów poliwinylowych. Przyklejamy taśmą dwustronną piankową i w środek między jej dwa paski klej do szyb.

malowanie klamek-nie polecam domowych sposobów-prędzej czy później się zedrze, lepiej kupić orginalne, lusterek-dobrze wyszlifować+podkład do abs+lakier, listwy nie wiem z czego są wykonane-dobrać u lakiernika podkład (u mnie poszło akrylem)
a lusterka wyglądają tak: