Zawsze na czasie - wycieraczki...ale jakie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Jestem ciekaw czy są wg Was jakies wycieraczki (pióra) szczególnie zasługujące na uwage? ...tak na marginesie, jaka powinna być długość piór na przedniej szybie w essim '93?

Od 2 latek korzystam z piór które kupiłem w jakimś hipermarkecie za 7,20 - 2 szt. W moim ( MK VI) piórska mają 50 cm długości. Te z H-M są dłuższe i trzeba je sobie przyciąć na miarę. To dobre jest bo zrobiłem sobie dłuższe o 1 - 2 cm, więcej zbiera. Te pióra o których mówię to były jakieś zwykłe nasze rodzime bo pisało na nich po naszemu, dokładnie nie pamiętam jakoś tak że pióra grafitowe czy coś takiego. O1 Przypomniało mi się ostatnio widziałem takie w Makro. Naprawde są super starczają mi na równy rok spokojnie tzn. jak założyłem na wisnę to do kolejnej dojechałem, a wcześniej kupowałem Boscha (nie ujmując firmie) 2 razy do roku i to nie za 7,20 tylko za 60,00. Mam jeszcze jeden komplet takich piórek to looknę jutro i wrzuce namiar może na producenta jak będzie.
Pozdro.

51-54 cm
ponoc Motorcraft , Bosch
ja mam takie za 8 zl komplet i nie narzekam - choc pora je wymienic

Witam,

ja ostatnio zmieniałem oryginalne Fordowskie na jakieś tanie z Nurauto (51cm do MK VII), bodajże za 8zł i zbierają idealnie (przetestowane podczs ulewy).

Pozdrawiam
Czester

Dokladnie, ja tez juz od dluzszego czasu place za piora max 15 zl za 2 sztuki. Spokojnie starczaja na rok lub dluzej i nie mam do nich zadnych zastrzezen...

Champion 70-90pln/2szt
Valeo-50-70
Ale rzeczywiście za 20pln, można też dostać nienajgorsze...

ja ostatnio kupilem Valeo za 39 zl +gabka do szyb maja cicha prace i nie skacza po szybie, jak te taniochy z supermarketów a co dlugosci to 51cm

hmmmm moze wyproobuje bo jak do tej pory kozystam z bosha produktoow. zawsze kupowalem do poprzednich aut za ok 60 zl. teraz do forda zaszalalem i kupilem za 100 pioora z owiewka i jest rewelacja ciekwe jak dlugo...

Cytat:
2005-11-07 10:50:48, paver pisze:
ciekwe jak dlugo...

do pierwszego lodu na szybie...

Ja kupiłem Motorcraft'a z owiewką za jakieś 52zl w ASO ponad rok temu i śmigają super. Aż się dziwię bo mam strasznie poszarganą szybę, odpryski i rysy .
Polecam

jak dlugo wytrzymuja Valeo?

Polecam wycieraczki ALCA teraz zmienili nazwe na jakas inną. To są te wycieraczki po 9,90 za sztukę w Tesco w błekitnych opakowaniach. Są
naprawdę dobre. Facet pod Makro sprzedaje je po 75 zł. Dostępne są też czasem na Stacjach paliw i to taniej.