Wyświetlacz + Philips CCR600

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam taki mały problem. Nabyłem ostatnio drogą kupna radio Philips CCR 600 ze zmieniarką i niestety nie współpracuje mi z wyświetlaczem. Podobno trzeba jakąś kombinacją przełączyć wyświetlacz z trybu 8 na 10 (cokolwiek by to znaczyło). Czy ktoś z was wie może jak to zadziałać? Kombinacja klawiszy 3i5 oraz 4i6 niestety jakoś nie działa. Ki diaboł? Oczywiście kostkę wyświetlacza mam.

W omegach były montowane 2 rodzaje wyświetlaczy.

Pierwszy z nich to taki który ma 8 pól na których wyświetlają się litery, częstotliwość itd.
Drugi z nich to taki który tych pól ma 10 a nie 8.

Żadną kombinacją klawiszy tego nie zmienisz, bo to jest inna konstrukcja wyświetlacza, więc jeśli masz wyświetlacz z 8 polami a potrzebujesz z 10, to pozostaje Ci tylko i wyłącznie zmiana wyświetlacza, chyba, że jakiś magik od radii podepnie Ci pod ten co masz.

Pozdrawiam

Cytat:
2005-11-08 18:02:22, spychu pisze:
W omegach były montowane 2 rodzaje wyświetlaczy. Pierwszy z nich to taki który ma 8 pól na których wyświetlają się litery, częstotliwość itd. Drugi z nich to taki który tych pól ma 10 a nie 8. Żadną kombinacją klawiszy tego nie zmienisz, bo to jest inna konstrukcja wyświetlacza, więc jeśli masz wyświetlacz z 8 polami a potrzebujesz z 10, to pozostaje Ci tylko i wyłącznie zmiana wyświetlacza, chyba, że jakiś magik od radii podepnie Ci pod ten co masz. Pozdrawiam

No chyba nie do końca. Już trzech "magików" twierdzi że jest kombinacja w samym radiu przełanczająca je w tryb 8-mio lub 10-cio cyfrowy. W radiach Blaupunkta jet to 4 i 6 i nijak nie możemy dojść do ładu jak jest z Philipsem.

Wyczytałem na stronie studio 24 że może to być 8 + 2 Sprubój tego Tylko nie wiem czy tam jest tyle przycisków,ja mam CCRT 700 więc są,a w CCR 600?

[ wiadomość edytowana przez: maxel dnia 2005-11-09 09:18:22 ]

Cytat:
2005-11-09 08:31:24, maxel pisze:
Wyczytałem na stronie studio 24 że może to być 8 + 2 Sprubój tego Tylko nie wiem czy tam jest tyle przycisków,ja mam CCRT 700 więc są,a w CCR 600? [ wiadomość edytowana przez: maxel dnia 2005-11-09 09:18:22 ]

Niestety tylko 6