MotoNews.pl
4 Katowice i okolice-dobry i tani elektryk poszukiwany central (120776/0) - PT

Katowice i okolice-dobry i tani elektryk poszukiwany central

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jako że chciałem wymienić swój siłownik master od centrala w dzrzwiach od kierowcy, zapytowywuje czy ktoś zna jakiegos taniego w miare elektryka który by mi wymienił siłownik na nowy.
Wiem że nie jest to specjalnie skomplikowane ale niestety nie posiadam garażu by się z tym pobawić, a nie chce miec znowu w zimę problemów z otwieraniem i zamykaniem.

Cytat:
2005-10-27 15:25:18, SebaE pisze:
Jako że chciałem wymienić swój siłownik master od centrala w dzrzwiach od kierowcy, zapytowywuje czy ktoś zna jakiegos taniego w miare elektryka który by mi wymienił siłownik na nowy. Wiem że nie jest to specjalnie skomplikowane ale niestety nie posiadam garażu by się z tym pobawić, a nie chce miec znowu w zimę problemów z otwieraniem i zamykaniem.

tu masz jeden zakład
klik

zakładałem u nich alarm.. a raczej samą centralkę + otwieranie kalapy z pilota....... za sam monataż wzięli 80 zł...

możesz zapytać w jakiej cenie zakładają siłownik

mam też pytanko jaki siłownik kupiłeś i gdzie.. bo też mam już dość centralnego........ myślałem ze wytrzymie do wiosny... ale jak sobie myśłe ze zimą będzie jeszcze większa tragedia.. to wolę zmienić............

pozdro

Cytat:
2005-10-27 19:26:20, Kolber7 pisze:
mam też pytanko jaki siłownik kupiłeś i gdzie.. bo też mam już dość centralnego........ myślałem ze wytrzymie do wiosny... ale jak sobie myśłe ze zimą będzie jeszcze większa tragedia.. to wolę zmienić............ pozdro

Właśnie nie kupiłem jeszcze bo chcę zasięgnąc porady zakładu czy sam mam kupic cos czy oni będa mieli
myśłałem o czyms z allegro jakby co:
siłownik 6kg lub siłownik 4kg
Z tym że akurat przy takich się nie upieram chce żeby to długo pochodziło i żebym nie miał problemów z otwieraniem przy niskich temperaturach

[ wiadomość edytowana przez: SebaE dnia 2005-10-27 20:43:40 ]

Cześć !

Auto-Radio-Alarm Servis
Meszyński Marek
ul. Kępowa 22
tel. 205 27 98
Katowice Brynów - ma się rozumieć

Montowałem tam alarm i dodatkowo dwa razy "wyłapywali" mi usterki w centralnym - skutecznie

Cytat:
2005-10-27 21:00:18, HenBas pisze:
Cześć ! Auto-Radio-Alarm Servis Meszyński Marek ul. Kępowa 22 tel. 205 27 98 Katowice Brynów - ma się rozumieć Montowałem tam alarm i dodatkowo dwa razy "wyłapywali" mi usterki w centralnym - skutecznie

mają tam jakiś sklep???

tzn czy ew. dostałbym u nich siłownik???

Cytat:
2005-10-27 21:50:19, Kolber7 pisze:
mają tam jakiś sklep??? tzn czy ew. dostałbym u nich siłownik???

Części mają, ale czy można ich traktować jako sklep - tego nie wiem
To "typowy" warsztat elektryczny - alarmy, radia, centralne zamki itp. !

Po moich przebojach opisanych w innym wątku jako mastera mam Terminator - taniocha, a jako slejwy będę miał Phantomy (2x droższe od slejwów Terminatora, ale dostałem 20% rabatu za uczciwość).
Po zimie się okaże.

Cytat:
2005-10-28 08:38:31, piotr_ek pisze:
Po moich przebojach opisanych w innym wątku jako mastera mam Terminator - taniocha, a jako slejwy będę miał Phantomy (2x droższe od slejwów Terminatora, ale dostałem 20% rabatu za uczciwość). Po zimie się okaże.

może mi ktoś wrzucić foto jak ten siłownik powinien wyglądać zeby pasował do espero???

Ten master (terminator) pasuje idealnie:

I ten (Phantom) również:

Oczywiście niezbędne jest skrócenie (poprzez wygięcie) cięgien w zamku, bo siłowniki te są wyższe o ok.2 cm od oryginalnych.

[ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-10-31 15:28:08 ]

dzięki

pozdro

Cytat:
2005-10-31 15:27:03, piotr_ek pisze:
Ten master (terminator) pasuje idealnie: I ten (Phantom) również: Oczywiście niezbędne jest skrócenie (poprzez wygięcie) cięgien w zamku, bo siłowniki te są wyższe o ok.2 cm od oryginalnych. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2005-10-31 15:28:08 ]

A nie ma problemów z podłaczeniem ? tzn kolori kabli sa takie same?
Bo jednak chyba bede miał dostęp do garażu i spróbuje to sam wymienić.

Cytat:
2005-11-06 10:17:56, SebaE pisze:
A nie ma problemów z podłaczeniem ? tzn kolori kabli sa takie same? Bo jednak chyba bede miał dostęp do garażu i spróbuje to sam wymienić.

ja zdemontowałem z esperaka Sergiusza terminatory i spisałem jakie kable z czym miał podpięte....

jak chcesz to Ci podam co i jak

Cytat:
2005-11-06 10:50:41, Kolber7 pisze:
ja zdemontowałem z esperaka Sergiusza terminatory i spisałem jakie kable z czym miał podpięte.... jak chcesz to Ci podam co i jak

Jeśłi możesz to bardzo bym prosił
Możesz tutaj na forum ewentualnie na priva

Cytat:
2005-11-06 10:17:56, SebaE pisze:
A nie ma problemów z podłaczeniem ? tzn kolori kabli sa takie same? Bo jednak chyba bede miał dostęp do garażu i spróbuje to sam wymienić.

Oj... właśnie z kolorkami to jest problem, a mastera niestety nie spisałem (w slejwach można co najwyżej przy pomyłce uzyskać odwrotne działanie siłownika).

Cytat:
2005-11-06 11:35:41, SebaE pisze:
Jeśłi możesz to bardzo bym prosił Możesz tutaj na forum ewentualnie na priva

poszło na priv

Cytat:
2005-11-07 22:43:19, Kolber7 pisze:
poszło na priv

I to się nazywa EGOIZM !...jakby poszło na forum przydało by się wcześniej czy póżniej pewnie niejednemu Klubowiczowi ......ale nieeee. ...na priv bo po co pomagać wszystkim?? ...za darmo jeszcze na dodatek

Cytat:
2005-11-08 01:00:37, bogdan1 pisze:
I to się nazywa EGOIZM !...jakby poszło na forum przydało by się wcześniej czy póżniej pewnie niejednemu Klubowiczowi ......ale nieeee. ...na priv bo po co pomagać wszystkim?? ...za darmo jeszcze na dodatek

oto kolory kabli:
po lewej będzie siłownik master terminator.. po prawej kolor kabli w espero

czarny - czarny
niebieski - czerwono-biały
brązowy - czarno-czerwony
zielony - czarno-żółty
biały - brązowo-biały

napewno komuś się przyda mi napewno
thx dla kolegi Kolber7