Pytanie o numer koloru nadwozia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie: czy w mk5 czerwony mial tylko jeden odcien?? niestety nie posiadam metki z numerem koloru, moze mi ktos powiedziec jaki on jest??

liked na tabliczce znamionowej jest kod lakieru

a w ktorym miejscu slawek? bo po prawej byla tabliczka koloru, to wiem.. ale nie mam juz

Tabliczka z nr nadwozia, masą ipt-ostatni wers

P-9 czerwony

Cytat:
2005-11-07 16:03:24, liked pisze:
a w ktorym miejscu slawek? bo po prawej byla tabliczka koloru, to wiem.. ale nie mam juz

na tej na przednim pasie z numerem nadwozia

numer koloru jest w ostatniej linijce na tabliczce, bodajże trzecie pole od lewej

Ale jak chcesz malować jakiś element, to numer koloru niewiele Ci pomoże. Lata robią swoje. Lepiej komputerowo dobrać kolor.

nie dorabia koloru wedlug nr podanego na tabliczce P-9 ja taz mam czerwonego kolo przyszedl sprawdzil to napewno to dorobil i nie dosc ze matowe to jescze bardziej przypamina brazowe niz czerwone daj mu korek od wlewu paliwa i ci dobierze elegancko

Rozne sa odcienie czerwieni ,ale za to black jest jeden i nie ma problemu

dzieki za razde z tym numerkiem, juz znalazlem co do dobierania.. juz dobieralizmy z wlewu, ale okazalo sie, ze wlew ma troszke inny odcien niz np. slupek ale to pewnie dlatego ze jest troche bardziej matowy no wiec bede z nim na oko robic ten lakier chyba

No jeśli wlew ma inny kolor niż słupek, to z tabliczki na pewno nie dorobią Ci idealnie.

Cytat:
2005-11-08 09:03:06, liked pisze:
dzieki za razde z tym numerkiem, juz znalazlem co do dobierania.. juz dobieralizmy z wlewu, ale okazalo sie, ze wlew ma troszke inny odcien niz np. slupek ale to pewnie dlatego ze jest troche bardziej matowy no wiec bede z nim na oko robic ten lakier chyba

no oko to chłop w szpitalu umarł

a możecie mi powiedzieć gdzie można sprawdzić jaki ma kolor mk6, nr . koloru bo wzrokiem widze że zielony metalik, dzięki za pomoc.

Cytat:
2005-11-08 20:30:00, Kleszczak pisze:
a możecie mi powiedzieć gdzie można sprawdzić jaki ma kolor mk6, nr . koloru bo wzrokiem widze że zielony metalik, dzięki za pomoc.

napewne również na tabliczce znamionowej pojazdu, znajdujacej się na przednim pasie Czyli tam gdzie u kolegi Likeda