Nie działa tlna wycieraszka-co robić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wycieraczka nie dziala alepłyn ze spryskiwacza leci. czy ktos wie jak to amatorskim sposobem naprawić? Pozdro pozdro!!

Zapomnialem dopisać ze chodzi o 1,8d z 92-go

Jak otworzysz klape tylna, to twoim oczom ukaza sie 3 plytki na prawo od zamka, a w klapie 3 bolce. Przeczysc papierem sciernym, spryskaj wd 40 czy czyms takim i powinno dzialac. Ew. sprawdz bezpiecznik.

Pozdrawiam!

u mnie tez było tak jak u ciebie i miałem odlutowany jeden kabelek pod tapicerką w tylnej klapie od silniczka wycieraczki sprawdz to.

potem weź ołówek i dokładie i grubo tam zrysuj. grafit dobrze przewodzi prąd.

Tez tak mam u siebie, jak podniose klape to wycieraczka chodzi. Problem jest z masowaniem tylniej klapy, np. korozja na zawiasach. najlepiej przy zawiasach przynitowac przewod od karoserii do klapy (mase) i wszystko bedzie dzialalo

"""Jak otworzysz klape tylna, to twoim oczom ukaza sie 3 plytki na prawo od zamka, a w klapie 3 bolce. Przeczysc papierem sciernym, spryskaj wd 40 czy czyms takim i powinno dzialac. Ew. sprawdz bezpiecznik."""
dodam ze tak należało by robic co jakis czas bo wilgoc powodzuje szybsze utlenianie styków

proponuję poprowadzić dodatkowy kabel masy, bo zawiasy się wyrobiły i nie zawsze przewodzą prąd. Masę można wziąć z np świateł tylnich. 3 metry kabla i godzina roboty.

Dzięki - jutro biorę się do szperania !!