125p, Argenta i Ritmo + LPG prawie połączone

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam 2.0ie z Argenty w 125p i szukam aparatu zapłonowego zamiast oryginalnie montowanego rozdzielacza zapłonu.

Potrzebuję dość krótkiego aparatu w głowiczkę wałka. Zębatka jest dużo grubsza niż np. w poldolocie i ma średnicę 31mm.

Robił ktoś kiedyś coś podobnego?

Ps.
Dowiedziałem się, że we Włoszech sprzedano ostatni taki w 2003r.

poszukaj kompletnego zaplonu od 132 lub argenty na wtrysku ale bez digiplexa poprostu i tyle

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-11-07 17:38:30 ]

Mój rozdzielacz ma symbol DT 401AX (i już go nie ma od 2 lat w sklepach), masz może symbol tego aparatu zapłonowego?

No jeśli ktoś się orientuje to w jakich modelach/rocznikach ewentualnie na szrotach tego szuakć?

nie mam symbolu, ten aparat wystepowal w ostatnich 132 na wtrysku i pierwszych argentach wtryskowych, digiplex byl za doplata , a dopiero w modelu nuova argenta od konca 83 byl w standardzie , tak mi sie zdaje czy jeszcze gdzies byl montowany? nie wiem 131 wersje europejskie odpadaja ritmo TC tez, moze jakas lancia? ale raczej nie no chyba ze beta coupe na przyklad?

Wydaje mnie się, że to ten aparat którego dzisiaj szukaliśmy nawet we Włoszech i ostatni został sprzedany w 2003r.

Zostały szroty lub rzeźba z innych maneli. Może ktoś ma jakiś patent.
No i jeszcze Lancia została do sprawdzenia.

Cytat:
2005-11-07 18:02:46, Bart128 pisze:
(...) tak mi sie zdaje czy jeszcze gdzies byl montowany? nie wiem 131 wersje europejskie odpadaja

masz racje, zdaje Ci sie Taki aparat montowano fabrycznie w 131 panorama 2.0 w 84 roku, gdyz na bloku by sie nie zmiescil z powodu kolektora ssacego z kanalem do EGRu

Polecam przerobienie aparatu bezstykowego z poloneza. Na FSOAK temat przerabiany wielokrotnie, przeróbka działa wyśmienicie.

Cytat:
Taki aparat montowano fabrycznie w 131 panorama 2.0 w 84 roku, gdyz na bloku by sie nie zmiescil z powodu kolektora ssacego z kanalem do EGRu

ty faktycznie bimber ma w 125 2.0 z recyrkulacja spalin ale nie pamietam czy ma aparat w glowicy?? no ale pewnie tak skoro tak twierdzisz ziom

Cytat:
2005-11-07 17:22:46, Bart128 pisze:
poszukaj kompletnego zaplonu od 132 lub argenty na wtrysku ale bez digiplexa poprostu i tyle [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2005-11-07 17:38:30 ]

Ale zajebista złota Argenta, czyje to jest/będzie?

aparat zapłonowy na wałku występował też w 132 1,6 z klimą. mój jest z takiego modelu. kopułkę palec i przerywacz do niego można bez problemów kupić we wrocku. niestety gorzej jest z resztą. na giełdzie leżą stosy aparatów lecz sprzedawcy nie wiedzą od jakich aut. najlepiej zastosować analizę porównawczą.

Cytat:
Ale zajebista złota Argenta, czyje to jest/będzie

co sie pytasz cycu jak wiesz?? kiedy oficjalna prezentacja