MotoNews.pl

Kto chce zamontować tanio centralny zamek ??????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znalazłem taki zestaw na Allegro. Aukcja zakończona, ale mam kontakt ze sprzedającym. Mówi, że może to sprzedać:
3D - 50 zl
5D - 80 zł.

Ja ma 3D, więc jak ktoś też ma 3d to możemy kupić jeden zestaw. A jakby się zebrało więcej osób, to może jakiś rabat będzie...
Co o tym sądzicie? Chyba, że macie jakieś inne pomysły na tani central, to też napiszcie.

hmm, mam centralny ale gdyby była opcja tanio kupic do niego sterowanie pilotem, to czemu nie?

co do centralnego na pilota to się przyłączam do kolegi opcja z pilotem byłaby faaaajna mam alarm z sterowaniem centralnego i juz któryś tydzień rzeźbię kolejny juz siłownik żeby podpiąć go na "żywca" na lince... masakra... trzeba to co do milimetra ustawić albo sobie darować :/ a tak przy okazji: zobił ktoś może jakimś tanim kosztem sterowanie pilotem seryjnego centralnego w essim ??

No ja bym był zainteresowany (może). Czekam na propozycje:
GG: 2071326
GSM: 601941327
e-mail: rmichalak8@wp.pl

Co wchodzi w cene takiego zestawu? jest to cały komplet z pilotem. Bo u mnie jest juz alarm i to chyba trzeba by jakoś razem podłączyć?
Ja mam Cabrio więc potrzeba by mi było tylko 2 szt więc mogę wziąc z kimś (kto potrzebuje 3szt) 5szt na spółke. Co wy na to?

Masz racje nazbiera sie nas troche i mysle ze bedzie cos taniej.

Liczę na ciebie. I prosze o kontakt.

tel. 663 44 99 91 , lub gg 782 4444 , koks409@wp.pl[addsig]

Jesli chodzi o mnie to ja też byłbym wstępnie zainteresowany do mojej wanny bo mnie już szlag trafia wiecznie mam niezamknięte auto.
4D mnie interesują.

ale ta cena to jest za same te blaszki i pare wkretow...
juz wolal bym je chyba zrobic sobie sam!!

Gdzieś już to widziałem blaszki
Ja zrobiłem na podstawie tej relacji (troszke inaczej ale idea ta sama) i śmiga elegancko.

To co mam rozumiec ze cena obejmuje tylko mocowania i wkrętty bez siłowniów i całej reszty?

ja mam enforcera ale mam uszkodzonego prawego mastera, czy jest mozliwosc kupna samego siłownika??

Należy sie pewne wyjaśnienie tym, którzy nie kliknęli na link bądź go nie przeczytali. Cena, jaką podaje sprzedający jest za same blachy i parę wkrętów. Wszelkie siłowniki, centralki, sterowania, etc. trzeba sobie dokupić samemu.
Jednak każdy, kto próbował założyć tani uniwersalny central wie, że nie jest to proste. A z teco, co piszą ci, którzy się na to porwali wynika, że niezawodność takiego zestawu jest sporadyczna i czysto przypadkowa. Z kolei central dedykowany do Forda jest dość kosztowny. To, co oferuje ten gość jest zestawem umożliwiającym adaptację uniwersalnych siłowników do Fordziny. Jak napisał Podola, można to próbować samemu skonstruować. Myślę, że kolega Podola jest tak dobrym naszym przyjacielem, że zdradzi nam parę sekretów jak do tego się zabrać. Jak ktoś się zdecyduje dłubać - życzę powodzenia. Jeśli woli gotowe, proponuję zakup blaszek od sprzedawcy blaszek.

ok ale w aukcji pisze ze ma siłowniki w ofercie, i ze przesle oferte na maila.

Cytat:
2005-11-05 07:46:14, fryszard pisze:
ok ale w aukcji pisze ze ma siłowniki w ofercie, i ze przesle oferte na maila.

silowniki w ofercie na innych jego aukcjach....

no tak, ja rozumie w skaład zestawu nie wchodzą ale ja jestem zainteresowany siłownikami od niego, a jak bysmy zamawiali kilka rzeczy od niego to ja bym zamówił siłowniki

Cytat:
2005-11-05 01:42:02, zlapmnie pisze:
Należy sie pewne wyjaśnienie tym, którzy nie kliknęli na link bądź go nie przeczytali. Cena, jaką podaje sprzedający jest za same blachy i parę wkrętów. Wszelkie siłowniki, centralki, sterowania, etc. trzeba sobie dokupić samemu. Jednak każdy, kto próbował założyć tani uniwersalny central wie, że nie jest to proste. A z teco, co piszą ci, którzy się na to porwali wynika, że niezawodność takiego zestawu jest sporadyczna i czysto przypadkowa. Z kolei central dedykowany do Forda jest dość kosztowny. To, co oferuje ten gość jest zestawem umożliwiającym adaptację uniwersalnych siłowników do Fordziny. Jak napisał Podola, można to próbować samemu skonstruować. Myślę, że kolega Podola jest tak dobrym naszym przyjacielem, że zdradzi nam parę sekretów jak do tego się zabrać. Jak ktoś się zdecyduje dłubać - życzę powodzenia. Jeśli woli gotowe, proponuję zakup blaszek od sprzedawcy blaszek.

Chętnie pomogę ale ja wzorowałem się na zdjęciach z podanego przezemnie linku. Zamiast jednej blachy przykręciłem siłownik do zamka dwoma płaskownikami (takie od centralnego zamka z kompletu, maja podłużne otwory do regulacji). Mocowanie siłownika do linki też zrobiłem z takiej blachy uciętej w taki sposób, że powstały widełki które wcisnąłem między zwoje sprężyny. Niestety nie mam zdjęć ale może to coś wyjaśni.

Pozdrawiam

Jak się tak patrzę na to co zrobił Miro i na tą aukcję, to jakoś mi się wydaje, że gościu najpierw widział relację Mira, a potem "sam" wymyślił sposób na Alcybiadesa...

A po ile gościu oferuje te siłowniki za szt?????

Jesli mam alarm z pilotem i ( prawdopodobnie ze sterowaniem centralnego zamka) to czego jeszcze potrzebuje:
tylko siłowników, wspomnianych blaszek mocujacuch i wkretów?

Czy czegoś jeszcze potrzebuję???

chyba jeszcze bedziesz potrzebował centralke sterujaca silownikami, chyba ze masz alarm z wysciem prosto na silowniki (wysokopradowe)

A JAK TO SPRAWDZIĆ CZY MAM WYJŚCIE NA SIŁOWNIKI ????

TO ZNACZY ZY KABLE POWIINY JUZ BYĆ WYPROWADZONE DODRZWI ???

ILE TAKOWA CENTRALKA KOSZTUJE I ILE KOSZTUJĄ UNIWERSALNE SIŁOWNIKI 1 SZT ?????

Z GÓRY DZIĘKI ZA PODPOWIEDŹ