MotoNews.pl
12JAKIE CZĘŚCI BLACHARSKIE? (186697/0) - PT

JAKIE CZĘŚCI BLACHARSKIE?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chodzi mi konkretnie o Maske i przednie Błotniki do BMW E36! A pytanie to- kupić używane oryginały ,czy nowe zamienniki? Są w podobnych cenach ale jak z wytrzymałością tych zamienników-czy po roku nie wyjda już ogniska korozji? Prosze o opinie!

Tylko oryginalne używki, żadnych zamienników !!

No dobra chudy01 ale dlaczego nie zamienniki-jakie miales z nimi problemy?

Jak dobrze poszukasz to znajdziesz w dobrym stanie pod kolor polerka i masz jak nowe! bez malowania! a to chyba przemawia za orginałami

poza tym zaminniki to juz nie ta stal i ze spasowaniem tez bywa róznie.

pzdr

Cytat:
No dobra chudy01 ale dlaczego nie zamienniki-jakie miales z nimi problemy?

Każdy kto kiedykolwiek zastosował zamiennik (cześć blacharską) juz nigdy go nie użyje.
Cytat:
poza tym zaminniki to juz nie ta stal i ze spasowaniem tez bywa róznie.

Racja. Stal porażka:
-zamiennik VW Golf 3 blotnik przod po 2 latach zaczął gnić, progi po roku smieci.
-obecne moje bmw: zamiennik tylnej klapy (najwiekszy bład ze go kupilem) demontaż starej szyby 50 zl, malowanie 300 zl, wklejenie szyby 80zl, otwory na śruby nie pasowaly, okablowanie pół dnia roboty + cena za klape(kosmos). Efekt po 2 latach wewnatrz klapy zgnilizna zaatakowala na odcinku 12cm2.
Nic z tym nie robie, Zgnije odpadnie to kupie używke juz czarna z szybą za 500 zl.

Podac wiecej przypadków nieoryginalnych części. Znam jeszcze kilka historii ze spoilerami i tunerskimi zderzakami

pzdr

Tak też myślałem że zamienniki są nadal kiepskiej jakości-i dzięki za podpowiedź! Będe szukał oryginalnych części! Pozdrawiam!

Nie wiem jak jest z czesciami blacharskimi, ale kupowalem niedawno zamiennik lewego przedniego nadkola. Nie moglem nigdzie kupic oryginalnej uzywki i kumpel prowadzacy sklep motoryzacyjny powiedzial zebym sie nie stresowal bo ma na poczekaniu zamienniki po 30 zl za sztuke bez szukania i proszenia sie. Powiedzial ze w razie jakichkolwiek problemow z montazem bede mogl towar bez problemu zwrocic. Autoblacharze mowili mi ze moge sprobowac bo tak naprawde to dopiero przy montazu okaze sie czy zamiennik pasuje, czy nie do konca. Podobno do jednych aut zamienniki pasuja idealnie, do innych srednio tj. z malymi przerobkami, a jeszcze do innych niemal wcale. Na szczescie okazalo sie ze do mojego auta zamiennik nadkola pasowal bardzo dobrze i jestem w pelni zadowolony. Poza tym nie mam najmniejszych nawet obaw co do eksploatacji, bo nadkola sa plastikowe, wiec nigdy nie zardzewieja