CC psoci czasami przy odpalaniu.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Raz na jakis czas robi mi sie takie cudo.....Przyjade wszystko oki,gasze autko i po chwili chce je odpalic przekrecam kluczyk na zaplon a kontrolki mi przygasaja tak jakby akuimulator sie odl.(migaja) Podnosze maske a spod przekaznikow nad kompem dobiega jakies dziwne stukanie wyciagam je ustaje wkladam i znowu chujoza,wylaczam wlaczam zaplon ciagle to samo kontrolki przygasaja,migaja,a jak zapodaje kluczyk w polozenie start to gasna(tak jak na rozl. akum.) .....a teraz tak,,,,,,odkrece kleme od akumulatora,przykrece i wszystko oki.Problem znika,tylko,ze po okolo tygodniu znowu wraca,niechce miec na stanie w samochodzie klucza nr:10 do odkrecania klem w akumulatorze.Co sie dzieje??
Pozdr.

a jest mozliwosc zeby sie rozrusznik wieszał ??? ale skad te stukania d przekazniko :/. zamiast 10 kluczo mozesz kleme zminic na zatrzaskowa

Cytat:
2005-11-10 20:13:55, bimber1 pisze:
a jest mozliwosc zeby sie rozrusznik wieszał ??? ale skad te stukania d przekazniko :/. zamiast 10 kluczo mozesz kleme zminic na zatrzaskowa

Rozrusznik napewno nie,bo nie zapodaje kluczyka w polozenie start...juz na zaplonie robi sie ta dyskoteka......a co do klem to nie tak,w cc akumulator mocowany jest za pomoca blachy ktora przechodzi przez klemy,wiec nawet jak zapodam klemy zatrzaskowe to bede musial odkrecac mocowanie akum..........pozatym co to za rozwiazanie

[ wiadomość edytowana przez: mufaz dnia 2005-11-10 20:21:01 ]

Wyczyść a najlepiej wyskrob te klemy i słupki na aku tak żeby się świeciły.
Pozdr.

Ja tez myślę, że to zanieczyszczone klemy bo jak poruszysz ją przy zdejmowaniu to zejdzie troche tlenkw i prąd płynie..a nie startuje bo przy zapłonie najwiecej ciągnie prądu i nie płynie on przez tlenki.

na 200% zasniedziałe klemy ja miałem to samo nawet jak oczysciłem klemy wysmarowałem wazelinka techniczna to po miesiacu zas to samo sie działo ale akum stopniowo zaczoł padac i kupiłem nowke teraz zero problemow !! poprostu jak akum chujnia to bedzie sniedziec i tyle