Bezpiecznik nr 12...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Kupiłem niedawno samochodzik, BMW 525 TDS 93 r.
Mam niestety kilka problemów i myśle ze uzyskam odpowiedzi na niektóre pytania.

Nie wiem od czego jest bezpiecznik o nr 12, po zamontowaniu nowego bezpiecznika odrazu się pali.
Kolejną sprawą jest 5 zielonych diód tuż pod wyświetlaczem wskazującym przebieg. Otuż po załączeniu zapłonu zapala sie 5 zielonych diód, natomiast 2 pomarańczowa i czerwona sie nie świecą. Czy jest to wskaźnik inspekcji olejowej, serwisowej czy może jakis inny wskaźnik.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam

Na każdym forum jest zasada aby czytać tematy przyklejone, przeczytaj to się wszystko wyjaśni.

Te zielone diodki to tzw INSPEKCJA OLEJU. W miarę upływu czasu i przebiegu będą powoli gasnąć te zielone diodki, po czym jak zgaśnie ostatnia zeilonapojawi sie pomarańczowa i czerwona wtedy będzie to znak ze czas najwyższy zmienić olej. Po wymianie oleju, możesz sam to skasować. Wystarczy zewrzec tylko odpwiednie piny w gnieździe serwisowym. Co do bezpiecznika, to na pokrywie od zabezpieczeń powinien znajdować się schemat, który poinformuje Cię o tym od czego jest ów bezpiecznik. Najlepiej sprawdź co Ci nie działa a co działać powinno i prawdopodbnie to będzie ten bezpiecznik.
Pozdrawiam