Witam ,
Jestem początkujący na forum ale w naprawie opelka nie jestem laikiem.
W dziale porady widać jak połapać się w tych wszystkich przewodach podciśnieniowych które to sterują cyrkulacją powietrza.
Więc opis jest jak najbardziej poprawny, lecz wydaje mi sie ze tylko do roku modelowego 96' lub 95' nie jestem pewien. W tych latach jest troszkę inaczej z tymi przewodami. Właśnie z nimi mam problem. Posiadam Omegę z 97 roku 2,5 TD z ręczna klimą. Ostatnio miałem problem z przełączaniem nawiewów i kupiłem jak radzi serwis (forum)

nowiutki przełącznik. Nie sprawdzalem podczas zamówienia ze mogą być dwa rodzaje. Po wymontowaniu mojego starego przelączniczka okazało się że jest troszke inny. Posiada 7 różnych wejść. Okazałó się też ze mam wiecej przewodów podciśnieniowch dodatkowo czerwony. Nie ma go gdzie podpiać i nowiutki przełącznik .... hmm szmelc??? Nie bo nadaje sie do mojej drugiej Omki....ale troszke starszej.
Przedstawiony schemat w książce Etzolda chyba jest do tych starszych wersji.
Mam teraz nowy przełącznik, ale pamiętam jak było wcześniej z tymi przewodami. Szlak mnei trafia bo kombinuje z tymi przewodami juz 2 dni...Najlepiej byłoby ze schematem.
Jesli ktoś wie jak to podłączyć albo ma namiar na schemat to czekam.