Zamieszki we francji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od wybuchu w dniu 27 października zamieszek na przedmieściach Paryża, które rozszerzyły się na 300 miast we Francji, ich bilans według francuskiego Ministerstwa Sprawiedliwości przedstawiał się w poniedziałek następująco:
Zabici - 1.
Podpalonych samochodów: 4700.
Przypadków strzelania z broni palnej do policjantów i pracowników służb ratowniczych: 6.
Aresztowań: 1200.
Podejrzanych w aresztach policyjnych: 599.
Uznano za winnych: 27 osób.
Osadzonych młodocianych: 15.
Rannych policjantów: 77.
Rannych członków służb ratowniczych: 31.

porazka ... a myslalem ze tylko w polsce sobie tak nieradza ...
o tyle jest to dziwne ze oni maja najlepsza armie na swiecie ... niech sie Marines schowa ... Legia Cudzoziemska - przeciez jakby wpuscic takich legionistow na ulice to by w jeden dzien zrobili porzadeczek !!

otoz w Polsce juz dawno zalatwiliby sprawe. ubecja w policji jeszcze istnieje, a ci panowie wiedza co robic

Mam kuzyna we FRancji , narazie jak dzwoniłem do niego w sprawie pracy to jeszcze auta mu nie spalili

a oni bali się naszego hydraulika

Francuzi nie są w stanie skutecznie interweniować bo nigdy tego nie robili w przeszłości. Ostatnio ( II wojna św.) pomogło im USA. Wg mnie teraz zacznie się w Belgii, bo to podobny kraj jeśli chodzi o to, że więcej sie mówi niż robi. Pamiętacie jak Francuzi protestowali przeciw wojnie z Irakiem? Nie mówię, że to żle, ale chcieli wtedy stać się "mocarstwem" europejskim w kwestii armii i bezpieczeństwa. Buahahahahahahaha

Polska powinna wyslac im do pomocy 10 autobusow kiboli

u nas zrobilo by sie spokojniej na ulicach a tam zamieszki skonczyly by sie w te pedy

a wg mnie bardzo dobrze im tak nie cierpię żabojadów może w końcu przestaną na wszystkich patrzeć z góry

A ja nie wiem czy dobrze to czy źle.. na pewno straszne jest to co się tam dzieje.

Moim skromnym zdaniem tu nie chodzi o to co francuzi robią , tylko to co wyprawiają ci co wzburzają te zamieszki , juz w Berlinie miały miejsce tylko na mniejszą skalę , im wiecej osobników narodowości arabskich tym gorzej dla kraju kazdego , francuzi ich wpuscili do siebie to teraz mają