BMW e36 316i

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam BMW e36 316i.

Auto mam od 7 miesiecy... jezdzi sie fajnie. jest to moj pierwszy samochod. Wile osób twierdzi ze 1,6 w BMW to parodia ale ja uwazam ze jest OK.

Jezdze na benzynie ale w chwili obecnej mam zamiar zalozyc gaz bo mozna zbankrutowac

Dowiadywalem się i za normalny trzeba dac w LeGNICY (dolny ślask) 2 tys. a za sekwence 3700 złotych.

Proszę o POMOC. Czy jesli zaloze zwykły to bedzie bardzo źle chodzic? czy warto zainwestowac w sekwencje? i czym to sie tak naprawde rozni?

Jak zalozysz zwykla to:
- stracisz duzo mocy -> i tak masz jej malo, bo to w zaleznosci od modelu 99 albo 102 KM
- bedziesz sie non stop denerwowal bo co chwile tzreba bedzie cos robic przy tej instalce
- no i najwazniejsze -> masz plastikowy kolektor ssacy powietrza i przy zwyklej instalce moze wybuchnac.. wtedy dopiero zobaczysz co to sa wydatki..

zalozysz zwykla i bedziesz mial tyle wydatkow ze spokojnie starczyloby na sekwencje i jeszcze troche.

Wybor jest Twoj.

pozdrawiam

Witam.
Rzeczywiście akurat ta bema traci dużo na mocy na instalacji 2 generacji chociarz dobrze zrobiona i na dobrych elementach pracuje dobrze.

MIAŁEM BMW E30 316I Z SILNIKIEM M40 Z NAJTAŃSZĄ INSTALKĄ (1600 PLN) LOVATO .JEZDZIŁA SUPER NAWET LEPIEJ NIŻ NA BENZYNIE .

SOCIAK.
A świstak siedzi i zawija...

witam.
Nie wiedziałem,że świstaki sa w wawie.