Cena gazu a przepisy UE!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Ostatnio przeglądając różne teksty na temat paliwa LPG, natknąłem się na artykuł (niestety nie pamiętam gdzie to było), w którym autor informował, że w UE cena LPG nie powinna przekraczać połowy ceny paliw ropopochodnych. A to dlatego, że LPG jest paliwem ekologicznym.

Czy ktośz was o tym słyszła? Jeśli to prawda, to w Polsce nie przestrzega się prawa wspólnoty europejskiej...

pozdroo

Cytat:
Jeśli to prawda, to w Polsce nie przestrzega się prawa wspólnoty europejskiej...

A kiedy to robiła??

Cena LPG 2.29 ,a benzyny teraz 3.73 ,to napewno niejest połowa .Mam oszczędność na 100km maksymalnie 5zł.
Pozdro

Cytat:
2005-11-21 16:20:00, faworyt pisze:
Cena LPG 2.29 ,a benzyny teraz 3.73 ,to napewno niejest połowa .

Gdzie kupujesz benzynę za tekie pieniądze???

Watpie żeby ten przepis obowiązywał w całej UE. W Danii cena Lpg jest porównywalna do ceny ON więc Lpg jest tylko nieco tańszy od Pb. (w przeliczeniu o ile pamiętam jakieś 40 groszy)

To nie jest przepis tylko DYREKTYWA a to zupełnie coś innego. Kraj członkowski może się do niej stosować albo nie.
Pozdr

Cytat:
Gdzie kupujesz benzynę za tekie pieniądze???

Ja niekupuje,bo mam jeszcze pół baku benzyny z schella ,a ta cena 3.73 ,to na wyjeździe z Opola na Racibórz na stacji Orlen i mam ten widok codzinnie jak jade do szkoł i jak z niej wracam.Masakra ,no bo zaiwestowałem w gazióre ,któa teraz się niezwraca
U mnie w Krapkowicach ,po 3.99 zwykła 95.