Dlaczego moja ŁADZIANKA 2106 tak wygląda???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, mam Ładę 21061 czyli 1500 s z 1981 roku...
Rozumiem że był to jakiś przełomowy rok bo już nie mam np chromowanych korbek opuszczania szyb.

Druga sprawa to taka, że nie mam ozdobnych chromowanych listew nadkoli... szkoda ale to jakoś przebolewam.

Ale tego jakoś nie rozumiem - Dlaczego nie mam chromowanych listew ozdobnych drzwi/okien bocznych...

http://picasaweb.google.pl/mateusztymura/Ada210611500s1981#5516721048690774178

we wszystkich Ładach które do tej pory widziałem to jest!!!!! no i wszystki fiatoloty 125p też to mają. Tylko moja jakaś taka...
Czyżby im w Fabryce zabrakło. Pytam bo wygląda to tak jakby ich tam nigdy nie było.. Lakier ma taką samą barwę jak w innych miejscach

HELP. Bo nie wiem czy mam je zdobyć czy trzymać w oryginale bez. Mam Mętlik

kurczę coś mi nie wychodzi wstawianie obrazków wiec link umieściłem do zdjęć

[ wiadomość edytowana przez: latarenka dnia 2010-09-14 13:10:24 ]

Bo moze ktos je po prostu zdjął - to tylko nakladki na ramkę okna - znasz historie auta od nowosci? Tak sami jak listewki na rantach blotnikow, moze ktos remontujac autko je usunal zeby nie rdzewialo

tak tak. Tylko że w późniejszych modelach .... właśnie chyba po 81 tych listew na nadkolach już nie było jak mi się wydaje.

Jeżeli chodzi o samochód to ma oryginalny lakier. I to jest pewne - kupiłem go od dziadka który jeździł nim 28 lat.

Też bym obstawiał, że mógł je ktoś zdjąć... albo w fabryce zapomnieli założyć wiadomo jak to bywało w tamtych czasach. Zresztą ZSRR robiło solidnie, ale jak im się czasem coś skończyło to zastępowali innymi materiałami, albo nie dawali w ogóle. Tak było np. z mega dużą ilością kombinacji tapicerek i materiałów z których były szyte siedzenia i boczki. Widziałem kilka siedzeń i materiały byłe skórzane były zupełnie innego gatunku w jednych autach niż w drugich.

Chyba sobie jednak skompletuje i założę... a co.

A ja tam wszystkie te listwy wyj... tylko rdza od nich idzie

1981 - powinieneś mieć wszystkie chromiki, pełen komplet - jedynie klamki otwierania drzwi mają plastikowe te uchwyty - blaty również chromowane. Także poprostu ktoś to zdjął

Masz napewno wersję na Finlandię i Niemcy (te zachodnie). W Polsce tylko sekretarze partii mogli taki kupić na specjalny przydział
Kilka takich w klubie było, napewno ich właściciele sie odezwą

[ wiadomość edytowana przez: Yanosik dnia 2010-09-23 07:35:10 ]