Ustawienie dawki w Omedze B 2,5TD !!! Prosba o pomoc !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Czy ktos moze mi powiedziec jaka powinna byc ustawiona dawka paliwa w 2,5TD. Moze ktos ma jakas ksiazeczke albo jakies dane o tym silniczku. Z gory dzieki za jakies informacje

Racja jakaś kniga lub jakieś dane dla mechaników były be ciekawe do poczytania
Jak by ktoś tam miał coś to ja też poprosze
Pozdro

Hej
też chetnie czegoś fachowego poczytam na tema 2,5 TD ja mam tylko te książkę tego niemca ale ona jest pisana po dla niemców chyba , jak rozmotowac drzwi zamek centralny reflektor etc wiekszość napraw wykonuje specjalistyczny serwis opla hahaha dobre bo ostanio musiałem poprawiac po serwisie jeżeli dowiecie się czegoś piszcie ale chyba wiedza na temat tego prostego silniora jest znikoma na tę chwilę bo motor niepopularny tak jak benzynowe

pozdrawiam MB

książka

Dzieki Kufcio ale w tej ksiazce za duzo informacji o danych regulacyjnych 2,5TD nie znalazlem I chodzi mi o bardziej specjalistyczne dane. Ustawianie dawki itp itd

pzdr
krzysiek

wnioskuje ze albo masz dostep do serwisowego sprzetu.. inaczej nic nie zdzialasz...

taka duza szafa gdzie sie mocuje pompe i reguluje sie cisnienie, dawke, kat itp.

Dodatkowo kat i dawke rozruchowa KTSem mozna...

Wiesz mialem nadzieje ze ktos mi podpowie o parametrach ustawienia dawki w tym silniku. Co pojade do mechanika to kazdy mowi inaczej. Jednak malo osob ma pojecie o tym silniku i to jest chyba najgorsze . Serwisowy sprzet czy sprzetem ktory maja prywaciarze mozna ustawic dawke ale najpierw trzeba znac wielkosc tej dawki a tak jak juz wyzej pisalem kazdy ma swoje zdanie na ten temat. A nie chce mi sie za kazdym razem placic i zmieniac dawki.

niestety nie mam takiej ksiazki ale jedzi do regeneratora pomp i popros a moze Ci powie. Ja gdy walczylem z pompa w VW 1,9 TDI to bez problemu po numerze pompy odnalazl i pokazal mi wszystkie parametry. Jednak co mi po tym, dalem mu zeby wyregulowal

Bylem w Polczynie Zdroju i Pana Fąfara

masz racje co pompiarz to sobie eksperymenty na omci urzadza a g..o sie zna