Radio 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
na poczatku witam wszystkich

chce zamontowac radio w 125p

chodzi mi o kable:

w aucie kable:
czerwony posiada plastikowa "rurke" na bezpiecznik na kablu
żółty - chyba masa
no i glosnikowe kable
to wszystko chyba ze cos sie gdzies schowalo

w radiu kable:
żółto/czerwony - +12V
niebieski
czerwony - +12V na tym kablu zamontowany mam bezpiecznik
brazowy
i glosnikowe

i teraz jak to podlaczyc:
z czerwonego usunac ta rurke podlaczyc pod czerwony od radia?
pod który podpiąć mase?
no i czy jest tu kabel od pamięci?
ogólnie też ktory kabel co oznacza bo do końca nie jestem przekonany.. a nie mam wyjaśnień ani intrukcji do radia

montowac bede pod pulka od pasazera chyba, jak ktos ma fotki juz zamontowanego tram radia to prosze o pokazanie.

no to tak
czerwony i zółty pod 12V
czarny na mase

reszta podglosniki

i to co zostanie to nie trzeba

bo reszta kabli to albo od autmatycznej anteny lub innych dziadostw

nie mam czarnego kabla

i dokladniej jakbys mogl bo mozna to zrozumiec roznie. moglbys napisac kabel **** z samochodzu do kabla *** od radia

bede wdzieczny

Po pierwsze temat powinien brzmieć "Radio w 125p" (a godnie z regulaminem "[125p] Jak podłączyć radio", ale to przemilcze ) bo już myślałem, że chcesz założyć własną stacje radiową nadającą programy o Kantach .
Po drugie regulamin wpomina o jakiejś wyszukliwarce, ktora daje np takie tematy:
>> radio... jak to podłączyć... pf125p <<
>> [125p] gdzie można zamonować radio <<
>> jak podlaczyc radio <<
i jeszcze kilka innych, których już nie chce mi się wklejać. Można się było podłączyć do jakiegoś z powyższych tematów i kontynuować go jak mówi ten goopi regulamin, bo rozumiem, że przeczytałeś wszystkie przed zadaniem pytania?

Wracając do tematu to generalnie radziłbym się zaopatrzyć w prostą kontrolke z lampką - lepiej sprawdzić gdzie jest plus, a gdzie minus w aucie bo podłączanie w stylu "żółty to chyba masa" może nie wyjść radiu na dobre . Jeśli nie wiesz od czego sa poszczególne przewody w radiu to już masz problem bo tego raczej nie sprawdzisz lampką . Może lepiej pokazać radio komuś kto się troche na tym zna? No chyba, że nie szkoda Ci go na doświadczenia mogące się tragicznie skończyć...

czytalm tamte tematy,
nie znalazlem odpowiedzi, dlatego zalozylem nowy,

nie masz sie do czego czepiac

ide zaraz do mojego fiaciora i sproboje podlaczyc

zdam relacje

to tak

kalble z auta kable z radia
czerwony(+12) czerwony, zółty
masa(czarny) czarny
głośniki głosniki

reszta nie potrzebna

chyba prosciej sie nie da ??

Cytat:
2005-11-11 14:34:07, przemoprzemo pisze:
(...)
nie masz sie do czego czepiac
(...)

Mam. Ktoś musi pilnować porządku, a że teraz jest to dla mnie nieco trudniejsze to już inna sprawa .