| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Hants HF MEMBER Sonata Portsmouth | 2005-11-04 04:16:56 Ze względu na uszkodzenie czujnika włączającego wentylator chłodnicy i wynikajacą z tego konieczność jego odłączenia, pozwoliłem sobie pojezdzić chwilę bez wentylatora. O zgrozo - zapomniałem o tym: odwozilem przyjaciol z masa bagazu na trasie okolo 140 km. Mam nawyk patrzenia na kontrolki. TEMPERATURA MIESCILA SIE W NORMIE.
Gdy zorientowalem się co zrobiłem - z pełnym rozmyslem, ale po sprawdzeniu ilosci plynu w chlodnicy - ponownie wracalem bez wlaczonego wiatraczka. Efekt - taki sam.. Powiecie, że mam kontrolkę temperatury walniętą. Nie! jeśli zostawie auto na parkingu z włączonym silnikiem po około 10 minutach wskazanie temperatury zaczyna wzrastać bardzo szybko. Jutro potestuje jeszcze drugiego hultaja i powiem co zaobserwowalem.. Pozdro, |
pablo_g HF MEMBER Hyundai Lantra G-lin | 2005-11-06 12:46:43 Mam podobny problem:
Temperatura ciągle na wskaźniku na połówce, nawet jak załancza się wentylator... A do tego po wyłączeniu samochodu, wentylator też się wyłancza - czy tak powinno być. |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2005-11-06 13:52:49
- u mnie wentylator włącza się (czyli jest sterowany czujnikem) gdy wzrasta temperatura, np. w korku ,wielokrotnie też zaobserwowałem włączenie wentylatorów na minutę czy dwie po zatrzymaniu i wyłączeniu silnika nawet po zamknięciu auta czyli bez zapłonu i to jest chyba prawidłowe działanie |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2005-11-06 16:25:57
Chyba napewno prawidłowe, u mnie jest dokładnie tak samo |
pablo_g HF MEMBER Hyundai Lantra G-lin | 2005-11-06 22:05:12
Wydaje mi się że może być uszkodzony czujnik od wskaźnika temperatury. |
YAROROT HF MEMBER Hyundai i30/Ford Fus ... Katowice | 2005-11-11 14:50:20 Witam
U mnie tak samo wentylator włancza się po wyłączeniu silnika, i jest to normalne (zaniepokoiło mnie to na samym początku ggdy kupiłem autko więc udałem się do serwisu, tam mi powiedzieli że to jest w tym aucie normalne ) |