Przełącznik LPG/Benzyna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Poginam sobie dzisiaj z domu do stolicy i cos mi zaczelo auto szarpac. Okazalo sie ze ciagle sie przelacza z gazu na beznyne, z benzyna na gaz, i tak ciagle i ciagle. Jak ustawilem przelacznik na beznyne to jecghal ok, jak na gaz to wariowal. Zjechalem na stacje, przeczyscilem styki przy przelacnziku i wszystko bylo ok przez jakies 15 km i znowu iod nowa. Ty razem juz czysczenie stykow nie pomoglo. Co to jest i co z tym mozna zrobic???

Silnik 1,6 16V Zetec EFi, instalacja II generacji landi renzo, przelacznik zwykly, 2 polozenia - gaz i beznyna

DZIEKUJE ZA WSZYSTKIE WSKAZOWKI!!!

[ wiadomość edytowana przez: Snale dnia 2005-11-13 22:27:35 ]

Przekacz na SAM Gaz. moze bedzie smigac. Jedz do sewrisu instalacji gazowych napewno cos pomoga

Jak sie przelaczy na gaz to wariuje.

Ja miałem podobnie - tylko, że mam trzypozycyjny. Przelutowałem dziada i nie cnie dało, więc wymieniłem wszystki jego elementy po kolei... (kosztowały mnie chyba z 7PLN)... i na koniec wymieniłem przeąłcznik i działa jak powinien.
Ale w Twoim przypadku to chyba przed przeąłczniem na gaz brane są jeszcze jakieś inne wskazania czujników, np. temp. Może ten czujnik, albo połączenie do niego nie halo??

Kielek, ale my chyba mamy te same isnatlki (podobne). Na tym samym silniku. II generacja, nie wtrysk.

AHA!!! W sobote padla mi skrzynka bezpiecznikow i jak kolesie ja robili, to musieli zrzucic ten plastik, w ktorym mam przelacznik. Moze tam cos spierniczyli???

Cytat:
2005-11-13 22:42:38, Snale pisze:
Kielek, ale my chyba mamy te same isnatlki (podobne). Na tym samym silniku. II generacja, nie wtrysk. AHA!!! W sobote padla mi skrzynka bezpiecznikow i jak kolesie ja robili, to musieli zrzucic ten plastik, w ktorym mam przelacznik. Moze tam cos spierniczyli???

to może kable sierściuch wyciągnęli i coś nie halo?? Wyjmij dziada i oboolaj i profilaktycznie przelutuj...