MotoNews.pl
4 Czy bedzie chodzić?? (118465/171) - PT

Czy bedzie chodzić??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc
Mam do was pytanko bo ja zaczynam dopiero swoja przygode z CB i nie wiem co i jak bo: mam reczniaka marki Onwa i do tego chce dokupic antenke najlepiej cos na magnesie i wlasnie z tym problemem zglaszam sie do was czy to ma sens i jak tak to jaka antenke mi polecicie. Dzieki z góry

[ wiadomość edytowana przez: Jarek83 dnia 2005-10-11 22:49:13 ]

Cytat:
2005-10-11 22:32:15, Jarek83 pisze:
Czesc Mam do was pytanko bo ja zaczynam dopiero swoja przygode z CB i nie wiem co i jak bo: mam reczniaka marki Onwa i do tego chce dokupic antenke najlepiej cos na magnesie i wlasnie z tym problemem zglaszam sie do was czy to ma sens i jak tak to jaka antenke mi polecicie. Dzieki z góry [ wiadomość edytowana przez: Jarek83 dnia 2005-10-11 22:49:13 ]

Witam,
Jarku, nie oczekuj konkretnej odpowiedzi. każdy sprzedawca zachwali Ci antenę jaką ma, co gorsze jak "wyczuje" Twoją wiedzę początkującego to może Ci "wepchać" coś co mu leży na półce i nie schodzi.

Generalnie, antena to jedno, CB-radio to drugie. Tak standaryzacja przewiduje, że każde CB można dołączyć do dostrojonej na mobilu anteny.
Radio masz, antenę staraj się kupić możliwie długą i jeśli magnes to przynajmniej o średnicy 5 cali,
pozdrawiam,

ps.
poczytaj to FORUM, wnioski wyciągniesz sam!!!!

ja korzystam z radia connex 4000 cos podobnego do alana 87, a antenke mam ml145 na podstawie magnetycznej, gdyz zmieniam czasem autka, poza tym chowam antene na noc zeby nie zwineli, co prawda raz w zakrecie okleila mi sie przy 120km/h od dachu ale wrocila spowrotem, przedewszystkim najwieksze znaczenie ma zestrojenie anteny i jej polozenie na karoserii, najlepsze na strodku dachu, reczne radio jest nie poreczne chyba ze masz mozliwosc podpiecia zewnetrznego mikrofonu z PTT (czyli przyciskiem nadawania

no w sumie podłaczam sie pod watek dzis ogladałem "zestawy" i w sumie były radyjka jakie mnie interesuja (małe gabarytowo) ale nie były to zadne midlandy itp :| jakas tam firma jej nazwy nawet nie pamietam :| i ceny były od 280 z antena :| zagrało by to??

arsen, jak chcesz tanie proste radyjko bez zbednych bajerow biez Unidena 510, ma wbudowane filtry i wlaczalny filtr ANL, bardzo dobry do mobila, daje sobie rade z zakloceniami z inst lelktrycznej auta, niestety nie z kazdymi (zadne radio ci tego nie zagwarantuje - o ile sie nie myle).

Ten uniden ma dobra modulacje i gwarantuje sporawy zasieg cena w tym sklepie to 259zl za nowe radyjko, na allegro byc moze upolujesz taniej.

Jest to radyjko male gabarytowo wiec tez powinno ci to odpowiadac

I zebys sie przypadkiem nie skusil na alana100+ i chyba 199 (jesli nie myle symbolu) uniden w porownaniu do nich to super sprzet

z tych co podałes linka zadne nie jest tak małe jak byly tamte no tamto miało grubosc no nie wiem moze 3 opakowan po CD ?? no swietne było idealne do schowka ale narazie tylko sie rozgladam jak juz sie "przerejestruje " i poopłacam zaczne sie rozgladac baczniej

Byles na zlocie to mogles sobie u mnie popatrzec jakie to wielkie radio jest, a ono raczej do tych niewielkich jest zaliczane