MotoNews.pl

Problem z przełączaniem na gaz

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Autko VW Polo rok 1996 ma problemy z instalacją gazową,
mianowicie problem polega na tym że czasami odpalam samochód z benzyny przy 2000 obrotach przełącza się automatycznie na gaz a czasami odpalam autko z benzyny słychać jak przełacza się automatycznie na gaz i silnik sie dławi wciskam pedał gazu na maksa a on i tak gaśnie wogóle nie reaguje na wcisnięcie pedału gazu. Nie ma reguły na takie zachowanie. Czasami przez dłuższy czas wszystko jest w porządku, a czasami non stop nie chce sie przełaczać na gaz. Byłem w serwisie z tym autkiem "mechanik" podłączył komputer i powiedział że wszystko ok jest z gazem, a samochód i tak czasami odmawia posłuszeństwa. Może ktoś ma pomysł jaka może być przyczyna, tego że tak się dzieje. Na benzynie samochód chodzi bezproblemowo. Instalacja reduktor LOVTEC, układ elektroniczny LECHO.
Z góry dziękuję za pomoc.

Szukajka się kłania np. TUalbo TU

Przeglądałem te posty. I cały czas przeglądam pozostałe. U mnie problem jest trochę inny. Mogę na przykład próbować zapalić z 10 razy i się nie przełączy na gaz a za 11 przełączy. Lub po przejechaniu kilku kilometrów spróbować znów i czasem się uda że załapie i nie zgaśnie po przejściu na gaz. Ale często nie udaje się i musze jechać na benzynce.

No i wszystkie możliwe przyczyny były już opisane we wcześniejszych wątkach. Albo połączenia, albo komp/centralka, ewentualnie zacinające się elektrozawory. Innej możliwości nie ma.

Posprawdzam wszystko. dzięki za pomoc Pozdrawiam