Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-07-07 11:35:14 Witaj!
Byłem w zeszłym roku we Władysławowie i w tym roku wybieram się w to samo miejsce. Ładna okolica, ceny znośne i pogoda...była super, a tym roku /podobno/ ma być tak samo. Co do miejsc ciekawych...jadąc od Karwii do Władysławowa po lewej stronie jest latarnia morska, podobno jedna ze starszych i ma w sobie "coś" /dokładnie nie pamietam co to było ale jest fajna/ Od Władysławowa jest około 30 km do Gdyni, a tam, cóż...pieknych miejsc jest mnóstwo, port wojenny, promy, morze..słowem wszystko, czego nam brakuje. Wiadomo...Gdynia to jedna trzecia trójmiasta, czyli polecam Sopot i Gdańsk...w zeszłym roku chodziliśmy cały dzień po tych pieknych miastach. A co do Twojego pobytu...będę we Władysławowie od 31.07 również z rodziną... może bedzie okazja na spotkanie? |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2005-07-07 11:39:42 To może i ja sie wpiszę ,będę od 22.07 do 31.07 w Łebie może i mnie się uda z wami spotkać? ![]() |
![]() Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-07-07 11:40:03
We Władysławowie mam Panią, co wynajmuje pokój 4 osobowy za niewiarygodnie małe pieniądze...Za dorosłego płacę 16 zł, a za dziecko 10! Doba moją rodzinę wynosi całe 52 zł. jest jeden minus...mianowicie do morza jest 3 km, ale za to ceny są mniejsze niż w centrum, mniej ludzi, cisza, spokój. Jak mam ochotę na balety do jadę lub można też iść do miasta. Sklepy niesamowicie dobrze zaopatrzone, klimatyzowane, jak masz ochotę na browara, to pod sklepem są krzesełka, a Policja i Straż Miejska wogóle nie wnika /autopsja/. Jeżeli ktoś jest zainteresowany, to piszcie! |
![]() Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2005-07-07 12:58:57 |
![]() Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2005-07-07 13:59:48
To d..pa zbita! Jak Ty będziesz wracał, to ja będę mył samochód na wyjazd. Życzę słońca, humoru, pięknych miejsc i niezapomnianych wrażeń! |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-07-07 14:10:40 Ja się wybieram w drugiej połowie sierpnia nad morze - do Zadaru.
Odległość (czas jazdy) podobny jak nad Bałtyk, ceny także. Miejmy nadzieje, że dzieci nie wywiną jakiegoś numeru. ![]() |
![]() basis Klubowy Weteran Honda Civic Type-R Tychy/W-wa Ursynów | 2005-07-07 14:22:03 Ja w Łebie mam śliczniuki pokój za który płacę 30zł/dobę. Do morza 10 minut piechotką |
marcin2 gdynia | 2005-07-07 16:44:14
Nie wiem w jakich godzinach będziesz jechał do Trójmiasta,ale musisz mieć na uwadze wzmożony ruch na półwysep, a w weekend to już szczególnie-to prawie jak Zakopianka "na Małysza" ![]() Więc moja rada-z obwodnicy zjeżdzasz w Gdańsku Osowej(następny zjazd z obwodnicy za Selgrosem) i stamtąd kierujesz się na Wejherowo, no a dalej to już Karwia-no może tak łatwo nie będzie bo tam też spory ruch,ale na pewno korki mniejsze. Droga z Osowej do Wejherowa jest remontowana na odcinku Koleczkowo-Bieszkowice ,ale generalnie nie ma problemu z płynnym przejazdem,choć na razie droga dziurawa ; uwaga na rowerzystówi pomykających nad pobliskie jeziora bo droga jest wąska i mocno "pokręcona".Dodatkowo przebudowa wylotówki z Wejherowa,ale nie powinno byc problemu. Takie rozwiązanie jest korzystniejsze bo zjeżdzasz z obwodnicy przed jej końcem (a tam często powstaje korek) i omijasz wszystkie światła na trasie Gdynia Chylonia-Reda. W sezonie letnim ,w weekend korek czasami zaczyna się tuż za Gdynią i ciągnie się do Redy (teraz to tym bardziej prawdopodobne że trwają prace na ul. Hutniczej na skraju Gdyni i Rumi. Przeanalizuj trasą na mapie, gdybyś miał jakieś wątpliwości pytaj. Z siódemki kieruj się na Pruszcz (w Cedrach Wielkich-przejazd przez dużą stacje Lotosu) lub przed Przejazdowem trzeba odbić w lewo. O wyrzutni V1 nie słyszałem, a trochę się historią regionu interesuję.Tutaj więc nie pomogę. Koniecznie podjedź do Łeby. [ wiadomość edytowana przez: marcin2 dnia 2005-07-07 20:48:35 ] |
![]() maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2005-07-07 16:48:19 Ja sie wybieram na początku sierpnia do Kołobrzegu
Cena 455 zł za tydzien z pełnym wyżywionkiem. A do morza jakies 20-30m ![]() [ wiadomość edytowana przez: maltoron dnia 2005-07-07 16:48:49 ] |
patrykowski Daewoo Espero 1,8 Cd chorzów | 2005-07-07 17:01:18 mam praktycznie taka samą droge zeby znalesc sie na plazy:]mam nadzieje ze wtym roku morze bedzie cieplejsze niz w tamtym roku ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-07-07 19:26:35
Karwieńskie Błota są super! Przynajmniej jak dla mnie - cisza, spokój, plaża o rzut beretem i sąsiedztwo Parku Krajobrazowego. Ja byłem w samej Karwii w czerwcu, ale codziennie spacerowałem sobie właśnie do Karwieńskich Błot. Mój sposób na dojazd - siódemką nie dojeżdżać do Gdańska, tylko odbić na Pruszcz Gdański. Potem obwodnicą do Redy i tam nie główną na Wejherowo, tylko w prawo na Puck i Władysławowo. W miejscowości Celbowo w lewo (będzie zjazd) i jeszcze w Sulicicach trzeba uważać na skręt w prawo (będzie drogowskaz na Karwię). Prościej jest prosto przez Puck do Władka i potem w lewo, ale trasa z Władka do Karwii prawie na całej długości jest brukowana, więc kiepsko się jedzie. Powodzenia! P. |
werkid Espero 1,8 CD + LPG Thorn | 2005-07-07 22:42:23 Na pólwyspie helskim polecam zwiedzić Linię Hitrlera i umocnienia baterii Laskowskiego!!!! Piękne widoki!!!!! ![]() |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2005-07-07 23:32:02 Hmm... Jacek... 4 dni... No to w niedzielę się spotkamy ![]() Będę sam, bez Kobity. Więc potrzodzimy ![]() Ps. Z nią jeszcze mocniej kręcę bekę ![]() |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2005-07-07 23:39:40 Bylismy w zeszlym roku w Karwii... Zeby dostac pokoj chodzilismy 2h jezeli nie dluzej - tlumy niesamowite ![]() ![]() Ogolnie poza swietna pizzeria "Zlota rybka" i bardzo smacznymi kebabami wrazenia nasze nie sa jakies specjalne ![]() |
![]() pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2005-07-07 23:46:47
Zależy kto czego oczekuje.... Ja byłem w czerwcu, tłumów zero, woda jak na czerwiec chyba w miarę (można było sie przekąpać). Nie rozumiem z tymi uliczkami? ![]() ![]() Jedzonko smaczne w "Morskim Oku" - domowe obiadki od 12 do 18. Oprócz tego kilka smażalni, pijalni, etc. Wrażeń dużo tam nie ma, ale jak wspomniałem - dla mnie super miejsce, szczególnie przed sezonem. Jak ktoś jest bardziej rozrywkowy, to polecam Jastrzebią, Władka, Juraty, Jastarnie i temu podobne. Pozdr. P. |