Szarpanie przy ruszaniu.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam prosze mnie utwierdzic w przekonaniu

Czas jakis temu musialem wymienic sprzeglo a ze bylem glupi dalem sie naciagnac na regeneracje tarczy sprzegla. No i teraz problem po rozgrzaniu sie auta (czytaj przejechaniu kilkunastu km) przy ruszaniu niemilosiernie szarpie samochodem, zwlaszcza jezeli rusza sie np pod gorke, jest to jakby szarpanie na lini skrzynia biegow - wal napedowy. domyslam sie ze chodzi tutaj o lipna okladzine tarczy
Pytanie czy wymieniac od razu tarcze na nowa? Jaka tarcze najlepiej kupic?
Czy w B x20xev mam sprzeglo sterowane hydraulicznie? Jaki jest koszt nowej tarczy?
Porada z mojej strony: nie dawac nic do pieprzonych regeneracji!

{pzdr.

w/g mnie nie lipne okładziny tarczy, a jej tłumiki drgań są odpowiedzialne za to,
chciał niechciał wymień na nową
ps. zakładam, że docisk jest ok

[ wiadomość edytowana przez: Cegiel dnia 2005-11-14 23:12:25 ]

Z tego co wiem tarcza w x20xev nie ma tłumika drgań , ale za to jest on w kole zamachowym(koło dwumasowe) i trzeba sprawdzić czy jest cały.

Jeśli chodzi o regenerację tarczy to bardzo często regeneruję i jeszcze nigdy nie miałem na to reklamacji , a z nowymi tarczami różnie bywa.

Jak masz walnięte koło zamachowe to i docisk musisz zmienić .

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2005-11-15 08:18:05 ]

[ wiadomość edytowana przez: autoseba dnia 2005-11-15 08:18:45 ]

tak normalnie to nie podejrzewalbym okladzin tarczy ale kolega syciu robil u tych samych regeneratorow tarcz i mial takie objawy. niestety u mnie to wyszlo teraz i nie mam jak tego reklamowac niestety. Nowa tarcza ponad 300zl a regenerowac po raz kolejny?
sam nie wiem......