Jak przezimowac auto??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
pytnie jak w temacie, odstawiam RSa do garazu na zime, poniewaz szkoda mi go... Moje pytanie brzmi: czy odpalac, zalewac cos, wyciagnac akumulator i koniec, jeszcze inne pomysly?? z gory dzieki za odpowiedz

raz w tygodniu go sobie odpal na dłuzej i spokój w garazu mu nic nie grozi tyle ze odpalac zeby pochodził z 20 minut i powinno byc git,a jak bedzi esucho pojezdzić troszkę

- Umyć i osuszyć
- usunąć zaczątki korozji
- zalać bak do pełna aby nie skraplała się wilgoć
- akumulator można podładować i wyjąć
- jak piszą przedmówcy regularnie odpalać silnik
- przesmarować linki, zawiasy i inne elementy ruchome
- sprawdzić ciśnienie w kołach, ew. podstawić klocki pod progi aby nie stał na kołach
pozdrawiam
Arturek

Przejechać się raz na jakiś czas, żeby hamulce sie nie zapiekły i nei zardzwiały tłoczki.

spoko jak bedzie sucho to umyje i zatankuje essa mam nadzieje, ze bezproblemowo przezyje zime...

Bez wariacji, odstawiasz auto na 3-4 m-ce. Odpal go w tym czasie ze dwa razy i tyle. Mój pikap stał 4 lata pod chmurką i po nalaniu paliwa bezpośrednio w gaźnik odpalił bez problemu. Inna sprawa, że nie wiem czy nie przyrdzewiały mu gładzie cylindrów, pierścienie i gniazda zaworowe-tego nei wiem. Ale hula bezproblemowo wiec chyba jest git. Wiec twojemu autku nic sie nei powinno stać.