| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SEBA-OMEGA OMEGA A & VECTRA A Radom | 2005-11-04 17:05:03 Kumpel w Be 2.0 16V jak wywalił kata to uszczelke pod głowicą 3 razy zmieniał bo mu wywalało.W ecotecu lepiej nie wywalać kata. |
OLOBONO Opel Omega B 2.0 16v ... Toruń | 2005-11-04 17:31:26 no wlasnie ma cos kat do uszczelki czy nie?
wprawdzie niedawno ja zmienialem ale chcialem uniknac ponownych klopotow |
Szarbia Ford Sierra Powiat Wolomin | 2005-11-04 18:16:07
Moim zdaniem to uszczelkę wywala, gdy jest za uboga mieszanka na gazie (jeszcze wyższa temp. spalania) a nie z powodu braku kata. |
mayster EVO 500 / Omega A Ca ... Rumia/3-miasto | 2005-11-04 19:54:15 Witam
Olo, bez ceregieli
Ja bez wnętrzności w kacie jak również bez środkowego tłumika zrobiłem już 60 tys i żadnych niepożądanych niespodzianek nie było. Ubocznym efektem wybebeszenia kata jest raczej mało przyjemny rezonans wydobywający się z pod samochodu właśnie w okolicy umiejscowienia katalizatora. Co niektórzy radzą zastąpienie go rurą tej samej średnicy, co cały układ. Inni z obawy o potencjalne problemy z uzyskaniem badań technicznych wstawiają tę rurę do wnętrza jego obudowy. Wybór należy do Ciebie. Jednak zastanawia mnie przyczyna, dla jakiej chcesz go wywalić. |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2005-11-04 22:18:51 Wywalenie kata powoduje:
- wywalenie uszczelki, - spadek osiągów, - problemy z chlodzeniem, - wzrost decybeli, - większe zuzycie paliwa i szerg różnych dolegliowści łacznie z tymi iż sąsiad nas wkurza a sąsiadka to juz najbardziej. Nie opłaca się to robić lepiej kupić auto któe nie ma kata, przynajmniej na przeglądzie jest ok. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2005-11-05 19:20:53 wywaliłek kata . przed zlotem , na trasie spaliła 16 gazu ale szła jak 2.5 v6 w mieście 17 lpg , założyłem strumiennice w kształcie kata i nie dosyć żę jest duużo ciszej bo wygłuszana jest watą mineralną to auto normalnie pali . 12 do 14 litrów .
|
syciu Opel Vectra B Kombi Poznań | 2005-11-05 19:33:48 Hej Olo, smialo wywalaj, duze gorno tak ma moich znajomych i nic sie nie dzieje. Ja sam nie mam kata tylko strumienice, i koncowy tlumik jest sportowy i mam sekwencje - wszystko dobrze . Pierwsze slysze zeby kat mial cos wspolnego (tzn brak jego) z wydmuchiwaniem uszczelki. pozdr
ps. nie zauwazylem zwiekszenia spalania, problemow z chlodzeniem i innych rzeczy jakie tutaj co niektorzy wymieniali (oczywiscie bez obrazy) ![]() |
kuba LOB WETERAN A Zawieje i nie zamiecie | 2005-11-05 20:02:22
To już wiem dlaczego uciekłem z Legionowa. Zaraz po wywaleniu kata z punciaka zaczął mnie wkurzać sąsiad. Do tego stopnia, że musiałem przeprowadzić się do W-wy
Odkrywczy Paweł |