DUAL RAM 3.0 24v LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mam pytanie. Od niedawna mam zamontowaną instalację gazową ELPIGAZ do Senatora 3.0 24V dual ram. Oczywiscie instalacja nie funkcjonuje prawidłowo. Obecnie jest uszkodzony przepływomierz o wystrzałach juz nie wspomne.... Do tej pory wymieniłem świece i przewody - co nie dało żadnego pozytywnego rezultatu.

Przejrzałem forum i odniosłem wrażenie że nikt nie jest w stanie odpowiedzieć na pytania użytkownikom, którzy posiadają taki silnik. Wiem, że najlepszym rozwiązaniem byłaby sekwencyjna instalacja gazowa - z drugiej strony słyszałem o fachowcach którzy potrafia odpowiednio zamontowac i "dostroić" taką instalację.

Czy ktoś już dokładnie przerabiał ten temat a jeśli (napewno) tak to czy mógłbym prosic o wskazówki ewentualnie wskazanie jakiegos serwisu najlepiej wlkp. ?? (moi "gazownicy" nie daja rady).
Kolejne pytanie to: Czy uszkodzony przepływomierz w dużym stopniu wpływa na pracę silnika na gazie (szczególnie przy niskich obrotach)?? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki i informacje.

Pozdrawiam.
Sławek

Witam.
Mozna ten samochód zrobić na instalacji 2 generacji pod warunkiem ,że reduktor jest 3 komorowy lub dużej pojemności komry gazu odparowanego. Oraz jest odpowiednio dobrany Mixer gazowy i Zastosowana jest dobra elektronika gazowa.
Przepływomierz także musi być sprawny przy instalacji gazowej.

witam
mam taki silnik i zero problemów z gazem, a jeżdzę na nim już 3 lata...podejrzewam że twój problem tkwi w tym że firmy montujące gaz aby zmniejszyć koszty wkładają podzespoły które nie współgrają ze sobą (różne firmy), po drugie aby instalacja działała prawidłowo w takim silniku wszystko musi być bardzo szczelne, a więc jeżeli masz wywaloną klapkę od przepływki to będzie strzelał zawsze, poprostu nie da się jej dobrze uszczelnić po strzale, następny problem to to co mówił croma masz pewnie zbyt mały przepływ gazu poprostu mały reduktor(ja mam przewidziany na 4litrowy silnik-wtedy był to największy dostępny)
aha ważna sprawa nie daj sobie wmówić że dobre są zabezpieczenia typu ...wywiercę panu dziurę w obudawie i zatkam korkiem to jak walnie to wywali korek...nic bardziej bzdurnego wszystko musi być szczelne a jedyne zabezpieczenie to gumka na mikserze
a i sprawdż luz na palcu rozdzielacza jeżeli jest większy niż 2mm to wymień palec
jakby co to dzwoń