MotoNews.pl

LPG w dowodzie rej.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Założyłem gaz w lipcu, przegląd miałem w maju(na dwa lata jeszcze) i teraz w Wydziale Kom. jak będę wklepywał LPG będę musiał jeszcze raz robić przegląd, bo mnie tak znajomy nastraszył?

Ktoś wie?

BADY

Nastraszył Cię ale nie miał racji.
Wystarczy że pojedziesz do UK z papierkiem od instalatora gazu, tylko nie jestem pewien czy bedziesz w urzędzie coś płacił za wpis do dowodu - (kiedyś wpisywało sie Przystosowany do instalacji gazowej a teraz tylko LPG ale znając realia naszego kraju jakies znaczki skarbowe bedziesz musiał kupić

Nie placi sie niczego tylko wypelnia pisemko. i wsio wklejaja pieczatke

Pozdrowka

yoki

Witam!
Panowie troszkę z tym gazem nie tak.
Po instalacji trzeba jechać na stację diagnostyczną celem wykonania przeglądu instalacji LPG i tam "uprawniony diagnosta" dokonuje wpisu o instalacji LPG albo wystawia stosowny kwit celem dokonania wpisu w dowodzie rej.
Nie pamiętam dokładnie jak teraz jest to rozwiązane.
Natomiast pewne jest że po instalacji LPG będziesz musiał jeździć co rok na przegląd.
Co do wpisu załatw go szybko bo jak Cię drapną niebiescy pojedziesz dalej bez dowodu, wiem coś o tym bo ja tak miałem.
Pozdrawiam
Gucio

Hi
Masz 30 dni na uzyskanie wpisu w dowodzie.

Witam. Zgadzam się z Guciem, że trzeba pojechać na pierwszy przegląd rejestracyjny inst. gaz. i tam dokonać wpisu do D.R., jednak weszły nowe przepisy i w tym roku NIE TRZEBA ROBIĆ PRZEGLĄDU INST.!!! Tak więc oszczędzi się trochę kasy, ale podwyższyli przegląd techniczny do prawie stówy... . Coś za coś...

akcja cmentarzysko trwa powodem jest chyba zblizajacy sie Haloween

buahahahha! wlasnie zawazyles, rys, nad zyciem tego watku. zaraz nieznany morderca ukatrupi ten watek! strzezcie sie!

Cytat:
2005-10-28 23:25:28, PAGAN pisze:
buahahahha! wlasnie zawazyles, rys, nad zyciem tego watku. zaraz nieznany morderca ukatrupi ten watek! strzezcie sie!

czyzby by pojawił sie jakiś anonim od organizacji terorystycznej