Olej do wspomagania...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! mam ptanko. obecnie wlewam do wspomagania jakis hipol z orlenu ale z powodu wycieku oleju ciagle musze dolewac. czy moge mieszac oleje? bo nigdzie juz nie moge znalesc tego co wlewam...

wydaje mnie się że hipol to bardziej do skrzyni biegów...
podobno są mieszalne z tym, że kolorami tj. czerwony z czerwonym itd. itp.

Hipol to skrzynek biegóf i to też starszawych.
Ino polecam fabryczny.....albo wyszukiwarkę bo temat był maglowany

Żadnego HIPOLU! Olej do wspomagania ma jakiś magiczny składnik, smarujący pompę. Jeśli zalejesz olejem bez tego cuda, bedziesz miał wkrótce problemy z pompą wspomagania.
Przeglądałem opis olejów do wspomagania firmy Mobil, tam to dokladnie jest opisane (po angielsku).

NA allegro widziałem niedawno jakiś specyfik z cyklu MOTO DOCTOR albo coś podobnego który uszczelnia przekładnie kierowniczą, spróbój koszt chyba zbliżony do litra oleju jak nie pomoże to przynajmniej będziemy wiedzieli,że to jakiś syf. pozdr.

hehe ten moto doctor to i wlewaja do silniak z tego co wiem zeby go wyciszyc pozniej po wymianie oleju silnik sie rozczelania glosny jest itd cuda sie dzieja tak robia z tego co wiem dresiarze itp zeby sprzedac samochodzik

To może powinien się nazywać moto-coroner.

Ja do wspomy leję olej do przekładni automatycznych Elf Elfmatic G3.
Sprawuje się dobrze, mam oczywiście cieknącą maglownicę ale 1 litr wystarcza mi na jakieś pół roku (w małych dolewkach oczywiście)