MotoNews.pl

Montaż blokady terminator

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
mam zamiar zakupić blokade trminator z allegro
i potrzebne mi są pewne informacje
na pewno musze podłączyc sie pod pompe paliwa
i pod czujniki na drzwiach
pompe mam nadzieje że znajde ale z kablami od czujników bedzie problem
które to są i gdzie ich szukać
mam 318 e36 95 z alarmem fabrycznym przyciski w kluczyku

Najprościej wykręcić czujnik i wpiąć się we wtyki idące do niego

obojętnie do którego kabla ?

o ile nie masz gazu bo inaczej obejdą a nie lepiej pod cefki odcinkę robić?

mam założony gaz
a dużo by było roboty odciąć cewki bo nie wiem czy podołam

Z tym montowaniem jakiś super zabezpieczeń to jestem troche sceptyczny. jeśli trafi sie jakiś pospolity złodziejaszek to nie podoła zadaniu, a jeśli trafi sie jakiś wyspecjalizowany złodziej to żadne zabezpieczenie go nie powstrzyma. No czyba że na noc zostawia się dobermana w aucie ale i to czasem może nie pomóc

Pozdrawiam

Cytat:
2005-11-11 18:15:32, Dexter528i pisze:
Z tym montowaniem jakiś super zabezpieczeń to jestem troche sceptyczny.

jakbym jezdzil 20 letnim samochodem tez bym byl ale jak ktos ma "chodliwy" i warty kilkanascie tys zl samochod to nie ma sie co dziwic ze stara sie go zabezpieczyc jak najlepiej i na jak najwiecej sposobow.

a tak poza tym to który przewód musze przerwać aby odciąć cewki
coś w kostce bezpieczników czy koło silnika

nie wiem bo nie biorę się sam za takie rzeczy. W kazdym razie spec mi mówił że odcinanie cew jest najskuteczniejsze przy alternatynym zapłonie -gaz i lepiej się takich poradzić

cewka ,pompa, rozrusznik itp. to sa elemenety które podczas jakiegos włamania są sprawdzane jako pierwsze

Cytat:
2005-11-13 22:22:50, motokoles pisze:
cewka ,pompa, rozrusznik itp. to sa elemenety które podczas jakiegos włamania są sprawdzane jako pierwsze

zanim sprawdzą cewki, pompe, rozrusznik, to pod blokiem utworzy się zbiegowisko ludzi patrzących co oni robią... pzdr

to zamontuj granat i zawleczkę do maski.

my tu gadu gadu a ja nadal nic nie wiem
czy moge odciac przewód ( ale nie wiem który )od zapłonu zwykłym przełącznikiem
czy musze wstawic jakis przekaznik zeby tego malego wylacznika nie spalilo

To zalezy co chcesz odciac i jaki prąd tam idzie.. ale przekaznik to podstawa i akurat w tym przypadku od przybytku głowa nie boli a przekaznik kosztuje z 5zł

jak bede kupował to zwykły przekażnik czy jakiś specjalny
i czy bedzie tam instrukcja podłączenia

Mozesz kupic mały na płytke ale odradzam i polecam samochodowy poprostu wieksza wytrzymałosc, trwalsze styki i przystosowanie doceloweniom i na małym musiał bys lutowac, a co jak sie odlutuje a na samochodowym wtyki sobie załozysz i lux

Co do podłaczenia to czasami jst schemat.jak nie bedzie to spytaj jakiegos elktryka lub sprzedajacego moze pomoze..(podłaczenie moze nastreczyc oproblemów..)