Komunikaty komputera pokladowego E36?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od razu mowie zeby nie blokowac tego watku.
Szukalem dlugo w archiwum i nic nie znalazlem na ten temat.
Byly podobne watki (o BMW7 bo widze ze kazda beemka pokazuje podobnie) ale nie ma tam wszystkich komunikatow bo u mnie pokazuje np takie cos...

BOTRIEBEN LICHTUNG albo BROME ELEKTRIK

Jeszcze cos innego pokazywal ale nie spisalem sobie.

Co komp powinien pokazywac normalnie jak wszystko jest ok?
Mi pokazuje cos o wodzie wasser... cos tam standart.
Pozdr i czekam na odp.

wasser cos tam to jest albo o za malym poziomie plynu chlodniczego albo o maly poziomie plynu w spryskiwaczach... breme lichtung to swiatla stopow chyba czyli ze albo przepalone zarowki albo przerwa w obwodzie....

Cytat:
2006-01-12 18:52:37, MarchewGSI pisze:
Od razu mowie zeby nie blokowac tego watku. Szukalem dlugo w archiwum i nic nie znalazlem na ten temat. Byly podobne watki (o BMW7 bo widze ze kazda beemka pokazuje podobnie) ale nie ma tam wszystkich komunikatow bo u mnie pokazuje np takie cos... BOTRIEBEN LICHTUNG albo BROME ELEKTRIK Jeszcze cos innego pokazywal ale nie spisalem sobie. Co komp powinien pokazywac normalnie jak wszystko jest ok? Mi pokazuje cos o wodzie wasser... cos tam standart. Pozdr i czekam na odp.

nawet chyba nie spisales dobrze tych komunikatow...

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-13 02:57:15 ]

Cytat:
BOTRIEBEN LICHTUNG albo BROME ELEKTRIK Jeszcze cos

Na początek przełącz sobie na angielski

pozdr
Mariusz
e34 520 24v

Cytat:
Na początek przełącz sobie na angielski

pozdr
Mariusz
e34 520 24v

A mozna sobie przelaczyc na inny jezyk?

I faktycznie zle odczytalem. Cos mi nie laczy w wyswietlaczu i nie pokazuje czytelnie. Ale mysle ze zglupial i nie wiem dlaczego? Mozliwe ze od zinma mu cos sie stalo?

Co mi pokazuje i teraz na bank dobrze odczytalem:

BREMSLICHT ELEKTRIK

BETRIEBSAHLIETUNG???

UHRZIET EINGEBEN - to chyba dlatego ze nie mam zegarka nastawionego i zarowke wyjelem.

WASCHWASSERSTAND to pokazuje caly czas tylko potem wskakuja tamte wyzej.

Ostatnio tak mi komp zdlupial wiec chcialbym wiedziec dlaczego tak sie dzieje?
Jak ktos wie niech da znac.
Dzieki....
Pozdr

WASCHWASSERSTAND - brak plynu w spryskiwaczach, a zeby zmienic jezyk prawym przyciskiem licznika na przekreconej stacyjce na 1 trzymasz przycisk 15 sekund i kolejno wyskakuja Ci jezyki...puszczasz przycisk na wybranym jezyku....

Cytat:
2006-01-13 16:18:34, MarchewGSI pisze:
A mozna sobie przelaczyc na inny jezyk? I faktycznie zle odczytalem. Cos mi nie laczy w wyswietlaczu i nie pokazuje czytelnie. Ale mysle ze zglupial i nie wiem dlaczego? Mozliwe ze od zinma mu cos sie stalo? Co mi pokazuje i teraz na bank dobrze odczytalem: BREMSLICHT ELEKTRIK BETRIEBSAHLIETUNG??? UHRZIET EINGEBEN - to chyba dlatego ze nie mam zegarka nastawionego i zarowke wyjelem. WASCHWASSERSTAND to pokazuje caly czas tylko potem wskakuja tamte wyzej. Ostatnio tak mi komp zdlupial wiec chcialbym wiedziec dlaczego tak sie dzieje? Jak ktos wie niech da znac. Dzieki.... Pozdr

BREMSLICHT ELEKTRIK - elektryka swiatel stopu

BETRIEBSAHLIETUNG - instrukcja

UHRZIET EINGEBEN - zla godzina

WASCHWASSERSTAND - plyn do spryskiwacza

Cytat:
tolo84 Wysłany: 2006-01-13 19:11:24

BREMSLICHT ELEKTRIK - elektryka swiatel stopu

BETRIEBSAHLIETUNG - instrukcja

UHRZIET EINGEBEN - zla godzina

WASCHWASSERSTAND - plyn do spryskiwacza

Tolo84 jestes wielki!
To ze plyn spryskiwacza to by sie zgadzalo bo nie mam teraz nic.
Ale nie wiem o co chodzi z instrukcja???
Ze niby co to oznacza?
No i swiatla stopu... MAM oba. Do tego pokazuje mi sie jeszcze czasem RUCKLICHT DEFEKT (swiatlo cofania jak dobrze rozumie) ale jak patrze na swiatla to sie swieca z reszta tak jak stop.

Cytat:
2006-01-13 20:02:53, MarchewGSI pisze:
Tolo84 jestes wielki! To ze plyn spryskiwacza to by sie zgadzalo bo nie mam teraz nic. Ale nie wiem o co chodzi z instrukcja??? Ze niby co to oznacza? No i swiatla stopu... MAM oba. Do tego pokazuje mi sie jeszcze czasem RUCKLICHT DEFEKT (swiatlo cofania jak dobrze rozumie) ale jak patrze na swiatla to sie swieca z reszta tak jak stop.

RUCKLICHT swiatlo cofania, dobrze rozumiesz;]

nie mam check control u siebie ale z tego co wiem jesli koumunikat jest xxxxxx + BETRIEBSANLEITUNG to znaczy ze jego opis jest w instrukcji.

mi tam cos pisze o bezpiecznikach w instrukcji w opisie bledu BREMSLICHT ELEKTRIK

RUCKLICHT DEFEKT podobnie jak wyzej jesli nie zarowka. chociaz jesli w obu przypadkach u ciebie sie pala te lampy to bezpieczniki tez pewnie sa ok i pozostaje szukac usterki w instalacji, rozbierz tylne lampy i zobacz jak to tam wyglada

[ wiadomość edytowana przez: tolo84 dnia 2006-01-13 22:02:14 ]

czy podczas każdego hamowania zapla się komunikat z koputera o światłach stopu?