P³yn ch³odz±cy

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Siema , czy to normalne ¿e nape³niony prawid³owo zbiorniczk wyrównawczy ( miêdzy max a min ) po nagrzaniu silnika sapad poni¿ej minimum ??? , bo co¶ ostatnio sie tak dzieje u mnie ( 1,6D mk4 ) a chyba po nagrzaniu silnika pozim powinien ''rosn±æ'' ponad max , co to mo¿e byæ ? , pozdrowienia

Cytat:
2005-11-23 16:36:40, karQ pisze:
Siema , czy to normalne ¿e nape³niony prawid³owo zbiorniczk wyrównawczy ( miêdzy max a min ) po nagrzaniu silnika sapad poni¿ej minimum ??? , bo co¶ ostatnio sie tak dzieje u mnie ( 1,6D mk4 ) a chyba po nagrzaniu silnika pozim powinien ''rosn±æ'' ponad max , co to mo¿e byæ ? , pozdrowienia

przepraszam bo czegos nie rozumie chybna wraca na max?
tak mi sie wydaje ze powinienes sprawdzic to dokladniej i opisac co i jak bo w taki sposob nic nie uslyszysz chya ze to bedzie opowiesc z serii CHYBA albo CHYBA to
rozumisz

no mo¿e zakrêci³em troche , poziom p³ynu mam w zbiorniku miêdzi min a max ( zimny silnik) jak silnik jest rozgrzany to poziom spada poni¿ej minimum , mo¿e teraz to napis³ame ja¶niej

W dieslu jest duza pojemosc ukaldu w 1.8D az 9,3l.
Jesli jestes po wymianie plynu, to sprawdz czy uklad nie jest zapowietrzony i odpowietrz go ewentualnie. Jaja z plynem powinny zniknac. Po 2 - 3 odpowietrzaniach.

Cytat:
2005-11-23 17:00:31, darmcdoman pisze:
W dieslu jest duza pojemosc ukaldu w 1.8D az 9,3l.

bylem ostatnio na wymianie plynu i mechanor wlal 5litrow ale poniewaz poziom wskazywal na min.powiedzial zebym jutro dolal litr zeby doszlo do max.dolalem1,5 i jest pod max.czyli 6,5ltra lacznie.czy to znaczy ze za malo zlal mechanior starego plynu?wydaje mi sie ze dobrze zlal pniewaz stary plyn byl zielony a nowy rozowy a mechanior czekal az z bloku silnika zleci zielony i pojawi sie rozowy,wiec chyba caly stary zlal.?
na koniec porzadnie odpowietrzylismy uklad.mozliwe zeby 6,5litra starczylo?bo z mojego przykladu wynika ze tak
pozdrawiam

a jeszcze pytanie , jak odpowietrzyæ uk³ad ch³odzenia ??

U mnie jak siê rozgrzeje to siê robi wiêcej..

Cytat:
2005-11-23 20:34:13, karQ pisze:
a jeszcze pytanie , jak odpowietrzyæ uk³ad ch³odzenia ??

przy odkreconej nakretce wlewu plynu chlodzacego w zbiorniku wyrownawczym rozgrzej silnik az do momentu wlaczenia sie dmuchawy.i po sprawie