MotoNews.pl

-

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-14 22:25:44 ]

u mnie w omie B jest jednopozycyjny czyli wlacza albo wylacza ogrzewanie szyby tylnej wraz z lusterkami. jak wlaczam to zapala sie na nim dioda. sprawdz bezpieczniki (od ogrzewania jest taki duzy czarny kwadratowy), sprawdz czy pojawia sie napiecie na kablach podlaczonych do szyby jak wcisniesz ten klawisz.

robert

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-14 22:26:01 ]

Cytat:
u mnie w omie B jest jednopozycyjny czyli wlacza albo wylacza ogrzewanie szyby tylnej wraz z lusterkami. jak wlaczam to zapala sie na nim dioda.

po włączeniu zapala sie też druga dioda od podgrzewania lusterek w drzwiach kierowcy - przy joysticku do ustawiania lusterek. u mnie czasami ogrzewanie tylnej szyby nie zaskakuje - zapala sie wtedy tylko dioda od lusterek. musze wyłączyć i włączyć jeszcze raz lub dwa i wtedy jest OK.

pass

Cytat:
2004-09-21 08:18:34, kielkac pisze:
mam pytanie, czy w omie a przycisk do ogrzewania tylnej szyby jest jedno- czy dwupozycyjny?

U mnie jest jednopozycyjny. Jedno klapnięcie - ogrzewanie włączone, drugie klapnięcie - wyłączone. Poza tym jak włącze i tak zostawię, to po jakimś czasie (dłuuugim - tak na oko z 15 min.) sam wyłącza.
Pozdrówka

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-14 22:26:48 ]

Też mam cd diamond z 89 roku i mam podgrzewane szyby,lusterka i spryskiwacze.Sprawdż spryskiwacze, u mnie jeden padł i też wysiadło podgrzewanie.Też z tym walcze,ale nie poddam sie łatwo!!

Ja miałem przycisk jedopozycyjny a ogrzewanie było czasowe.
Po około 9 minutach się wyłączało.

no ja rowniez mam przycisk jednopozycyjny i wylacza sie sam po pewnym czasie a wlaczyc go moge tylko po uruchomieniu silnika inaczej szyba ogrzewana nie dziala

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-14 22:27:29 ]

a ja to Ci nawet powiem że też miałem kedyś proble że załączało mi sie ohgrzewanie tylkej szyby tylko przy mrozie - myślę ale mądre urządzenia potem ale głupie bo jak zaparowane przy + to nie działa - okazało sie że był w włączniku tak zwany zimny lut i podczas mrozu następowało kurczenia sie lutu i styk działał jak ciepło dupaka podlutowałem i działa ustrojstwo.

a jeszcze jedno o ile wiem to są 2 typy przełączników zależy od wersji i rocznika jedni mają możliwość włączania i wyłączania podgrzewania a inni między innymi ja mam możliwość włączenia a wyłącza się sam po 15 min, a i podgrazewanie spryskiwaczy mnie również padło więć wywaliłem ustrojstwo bo robiły sie zwarcia

Ja tak trochę z boku a właściwie z przodu.
Czy można w Omedze zamontować ogrzewanie przedniej szyby?
Ponoć są jakieś folie , ale czy to się sprawdza. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym względzie.
P.S. Ile coś takiego by kosztowało.
Krzyś W.

Cytat:
2004-11-29 13:52:42, krzys_wer pisze:
Ja tak trochę z boku a właściwie z przodu. Czy można w Omedze zamontować ogrzewanie przedniej szyby? Ponoć są jakieś folie , ale czy to się sprawdza. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym względzie. P.S. Ile coś takiego by kosztowało. Krzyś W.

ja też bym costakiego chciał, widziałem w focus-ie podoba mi się to

do sieprnia 88 tylko funcja wlacz wylacz, a pozniej wlacznik czasowy z funcja wylacz , czas dzialania 15 min -+ 5 min

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-14 22:29:06 ]

Cytat:
2004-11-29 20:24:51, kielkac pisze:
no wlasnie. u mnie niby juz wszystko dziala ale bez funkcji wylacz. zeby wylaczyc grzanie to albo musze zgasic silnik, albo czekac te 15 minut... ale nie przeszkadza mi to...

co sie dzieje kiedy przycisniesz na ten klawisz ( podczas wlaczonego ogrzewania)?

Cytat:
2004-11-29 13:52:42, krzys_wer pisze:
Ja tak trochę z boku a właściwie z przodu. Czy można w Omedze zamontować ogrzewanie przedniej szyby? Ponoć są jakieś folie , ale czy to się sprawdza. Może ktoś ma jakieś doświadczenie w tym względzie. P.S. Ile coś takiego by kosztowało. Krzyś W.

Miałem elektrycznie ogrzewaną szybę w Fordzie Transicie była ona oryginalna. Wyglądało to tak że w szkle były wtopione takie jak to nazwać „falki” chyba z drutu bo dotykając nic nie było czuć. Zupełnie coś innego jak tylna bo trzeba było mocno się gapić żeby to zobaczyć. A nowa szyba kosztowała 3 lata temu około 2tyś

[ wiadomość edytowana przez: kielkac dnia 2006-05-14 22:29:19 ]

U mnie w omedze jest tylko włączanie i wyłączanie, przykro mi, że nie mam opóźniacza ani wielofunkcyjnego guziczka

A może jeszcze czegoś nie odkryłem