| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-11-01 00:15:34 może wtryskiwacze się skończyły... |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-11-01 00:23:41 ja dopiero co zalozylem gass, moje wtryskiwacze dotychczas przejechaly 80kkm na benie i tez mam podobny efekt, zapalam na benie i czasami mi gasnie i potem nie chce odpalic - musze mu dlugo krecic rozrusznikiem i pompowac gazem zeby odpalil po chwili od 200 obrotow i powoli do gory ktuszac sie. smieszna sprawa. |
aras519 espero 1.5 GLX konstancin | 2005-11-01 10:04:26 mam to samo!!!!!!!!! wymieniłem wtryskiwacze i dupa. teraz wymieniam filtr paliwa. |
iampinki ESPERO, cabrio juz n ... bydgoszcz | 2005-11-01 10:19:16 ja mam podobnie w 2.0
tak jakby sie przylewal.... qbaj co to jest regulator ciscienia paliwa i ileto kosztuje? dzieki |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2005-11-01 11:17:55 Ja odkąd zalozylem gaz mam identyczne objawy...
Czasami jest lepiej czasami gorzej... Wydaje mi sie jednak, ze jest to zwiazane z ustawieniami kompa samochodu. Przy jezdzie na gazie komp probuje dostosowywac sklad mieszanki poprzez zmiane czasu otwarcia wtryskiwaczy. Np. komp wykrywa zbyt bogata mieszanke i skraca czas otwarcia wtryskiwaczy, co nie daje skutku, bo przecież wtryskiwacze są odcięte, a składem mieszanki kieruje komp gazowy. Wówczas komp benzyny, nie widzac efektu swojej ingerencji, poglebia swoja interwencje. Czasami stwierdzi blad EGR, czasami sklad mieszanki bedzie w granicach jego tolerancji (bo przeciez komp gazowy tez reguluje jej sklad), ale zapamietuje niewlasciwe czasy otwarcia wtryskiwaczy i probuje ich uzywac podczas odpalania na benzynie zimnego silnika... Wówczas ECU nie ma punktu odniesienia, bo sonda lambda nie dziala. Spróbujcie przejechać caly dzien na benzynie, i sprawdźcie rano, jak zachowa się silnik. |
Don_Ulung ESPERO 1.5 Warszawa | 2005-11-01 12:49:01
Jak widać podobny problem jest w brykach które mają założony gaz, raczej wątpliwe jest żeby wszystkim nagle padł regulator ciśnienia czy cokolwiek innego. Ja mam gaz dopiero od dwóch miesięcy i przejechałem na nim 12 tyś a efekt kiepskiego odpalania pojawił się właśnie po zamontowaniu instalki. |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2005-11-01 13:29:48
mi gasnie przy odpalaniu jak gdzies przyjade na chwile, zgasze silnik wyjde wroce za 3 minutki odpalam autko i dupa. rano odpala za 1 razem - bede chyba przelaczal na bene zanim bede gasil na pare chwil i sproboje co to da. |
79adam79 Seat EXEO Szczecin | 2005-11-01 22:37:10 Moja instalacja gazu ma już 4 miesiące i przejechałem ponad 12 tys. kilometrów i nigdy do tej pory (odpukać) nie miałem problemu z odpaleniem esperaka (czy to na gazie czy na benzynie)-zawsze rano i po kazdym postoju odpala za pierwszym razem, a rozrusznikiem kręce dosłownie 2,3 sekundy.
Instalka Landirenzo ( co niektórzy sie śmaili na ostatnim szczecińskim zlocie/spocie z miksera uszczelnianego silikonem) ale naprawde sprawuje sie dobrze (tylko to spalanie w mieście 14l bo na trasie jest dobrze 9l). [ wiadomość edytowana przez: 79adam79 dnia 2005-11-01 22:39:25 ] |
Kotii ESPERAK Bełchatów | 2005-11-02 07:47:51
Sorki że niedodałem i może wprowadziłem w błąd ja także ma gazik, założylem go dosyc dawno i przejechałem na nim jakieś 60 tyś. ale do tej pory było wszystko oki teraz coś padło. |
Stanko Citroen AX 1.0 Spot Bobrek-Oświęcim | 2005-11-02 08:54:08 Koti ale rano chyba na benzynce odpalasz ? Ja zawsze jak wjeżdżam na podwórko to przełączam na benzynke bo zimno rano jest i lepiej żeby nie było mieszanki benzyna+gaz odpala od strzała zwłąszcza po wymianie kabelków WN. Bo jak ciepło jest to na gazie rano tez nie ma problemów, ale gaz jest suchy i lepiej jak po dłużsszym postoju tak czy siak benzynke zarzucić. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-11-02 09:15:47 Jeśli chodzi o regulator ciśnienia paliwa, to u mnie objawy były następujące:
- rano, jak było zimno odpalał dobrze. Im zimniej w nocy, tym lepiej. - w ciągu dnia odpalał dobrze jeśli upłynęło nie więcej niż ok. 15 min. od zgaszenia - jeśli postał dłużej niż 15 min odpalić było trudno, - w rurce pomiędzy kolektorem ssącym a regulatorem ciśninienia pojawiało się paliwo. |
Kotii ESPERAK Bełchatów | 2005-11-02 09:35:05
Zawsze odpalam (odpalałem ) na benzynce. Teraz niechcąc męczyć motoru tym kręceniem odpalam na gazie, ale mój esperak noc spędza w ciepłym ogrzewanym garażu raczej niema takiej możliwości aby spadła tam temp. poniżej zera. |
Kotii ESPERAK Bełchatów | 2005-11-02 09:37:54
I jak sobie z tym poradziłeś? Bo dowiedziałem się że ten regulator to wydatek ok 140zł. |
n0ras skośnookie z krzyżyk ... Kraków | 2005-11-02 10:45:50
Po długim i bezowocnym poszukiwaniu w Krakowie, wrzuciłem post na forum. Na post odpowiedział kolega Dicer i zakupił dla mnie rzeczony regulator za ok. 160 zł (dokładnie już nie pamiętam), następnie przesłał mi go do domu. Okazał się być sprawniejszy niż FSO, do której też dzwoniłem i powiedzieli, że jakby mieli auto na warsztacie, to by stanęli na głowie i regulator uzyskali. A jak nie to mój problem .... Do regulatora potrzebne są 2 oringi, które nie są dostarczane w zestawie - brak zrobił mi dużo problemu. Bo jak założyłem nowy regulator ze starymi uszczelkami to się lało paliwo. Udało mi się jednak dobrać oringi w sklepie z uszczelnieniami i jest OK. Wymiana regulatora jest banalna - odkręcasz 1 śrubę. |
Don_Ulung ESPERO 1.5 Warszawa | 2005-11-03 11:42:09 Wczoraj dojeżdżając do domu przełączyłem na wache i przejechałem około dwóch kilometrów i tak zagasiłem. No i co? Wielka kupa - dzisiaj poranne odpalanie poszło tak samo kiepsko jak zwykle jeśli nie gorzej, więc gaszenie bryki na benie raczej nie pomaga. |