[126p] pękająca belka tylna - co robić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
3 z kolei belka pękła mi mniej-więcej w tym samym miejscu co pozostałe. Auto miało kiedyś stłuczkę i oto efekty. Wystarczy pojeździć trochę bokami po jakiejś przczepniejszej nawierzchni i trach. Wygląda to tak jakby belka miała za ciasno.
Czy wstawienie czegoś w rodzaju rozpórki pomoże? Myślę o zamocowaniu tego na wysokości kierunkowskazów tylnych lamp (tak jak w niektórych swapach mocowanie silnika).

Z czego to zrobić? (wytrzymałe, lekkie, przystępna cena).

Edit:
Dodam jeszcze żę buda jest nieobspawana, nie mam klatki itd. I na razie się nie zanosi. Na zmianę budy też...

[ wiadomość edytowana przez: nodajspokoj dnia 2005-11-17 00:57:54 ]

troche blachy 3ki, kawal rury, troche srubek i jechane

miałeś nic nie robic z bobem do czasu zawodów

taka rozporka to dobry pomysl. ja mam tak belke pod 903 i wsyztsko hula. Oczyiwsice boczki sa wzmocnione blacha 3 mm od wysokosci swiatel az po sam dol (tam gdzie mocowana jest oryginalna belka)

Cytat:
2005-11-17 07:15:18, Koniu pisze:

Tjunink by Drutex Sp. z o.o.

wzmocnij belke, może poprostu trafiasz ja jakąs walnięta albo cóś U mnie też wchodzi ciasno i tylko raz ją spawałem jak zapomniałem odkręcić z jednej strony i ją wyjołem A rozpurka swoją drogą dobrym rozwiązaniem

Cytat:
2005-11-17 07:15:18, Koniu pisze:

dobry motyw chyba sobie cos takiego zapodam

mi tez pekala... wzialem przyszlifowalem belke i bude, rozwiercilem otworyi bylo gitarowo... potem sie upierdolila calkiem i wrocilem z silnikiem na klapie zaweiszonym ale to nie z tego powodu a no i nie kupuj nowej belki przez przypadek tylko taka ze szrotu,najlepiej ze starego malcuha jakiegos bo wtedy jest bardziej zaolejona (czyli dobrze zaimpregnowana przed korozja) tak mi blacharz powiedzial

ktora to juz ??

Cytat:
jest bardziej zaolejona (czyli dobrze zaimpregnowana przed korozja) tak mi blacharz powiedzial

A to akurat jest prawda Jedyną niezazrdzewiałą blachą w moim malcu jest właśnie belka No, tylna klapa też dobrze się trzyma