Prosze o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam taki problem. Wystepuje cos takiego podczas jazdy kiedy jezdze sobei powoli i delikatnie wciskam gaz wszystko jest oki ale jak tylko dodam go troche za duzo albo wcisne pedal na maxa to silnik wyje a samochod bardzo powoli sie rozpedza mi poprostu sie wydaje ze cos sie slizga na sprzegle dodam tylko ze dzieje sie to an kazdym biegu i jest to dla mnie dziwne i nie mam pojecia co to prosze o odpowiedz i wsazowki co tomoze byc i ewentualne koszty naprawy

sprzeglo do wymiany. tarcza juz siadla albo docisk ledwo dyszy.

Slizga się sprzegło napisz jaki silnik auto rok itp. ceny sprzęgła rózne od 350zł wzyż robocizna ok 200-250zł

Jest to Orion 1991 kupilem go ze 3 tyg temu po wypadku tzn nie wielkie zniszczenia powiem ze byl uderzony przodem to moze ma jakis znaczenie jelsi chodzi o sprzeglo to nie wiem z tego co gosciu pokazywal mi fakture prawie na 400zl wlasnie z robocizny sprzegla nei wiem co to dokladnie bylo czy sama tarcza czy cos jeszce a bylo to robione max rok temu i od tego czasu przejchane ok 10 tys. Jutro dokladnei napisze co bylo robione moze to ulatwi sprawe

Może padł samoregulator przy pedale, ale objawy typowe dla sprzęgła może jest zaolejone, obawiam się że bez zdjęcia skrzyni się nie obejdzie

sprawdz cy nie ma wycieków oleju na łączeniu skrzyni i silnika bo jak sprzegło było robione chyba re ktos spier...... robote

Juz wszystko wiem sprzeglo kompletne bylo wymieniane w maju tego roku w szczecinskiem polmozbycie sam koszt wymiany to powyzej 300 dotego poprzedni wlasceiciel kupil nowe spzreglo nie wiem jakie koszty. Teraz taka sprawa czu jak by sie okazalo ze to poszedl docisk ktoey byl zalozony nowy czy na podstawie faktur moge to jakos reklamowa przeciez na to wynika z ektos cos spie.... wiec co ja mam za to teraz placic. CZY MOGE DOMAGAC SIE NAPRAWY W RAMACH MOZE GWARANCJI JESLI COS TAKEGO WYDALI choc na robocizne chyba musza dac jaka gwarancje pzdr

jezeli czesci kupil oddzielnie a wymienial w innej firmie to mozesz wpasc w blede kolo moim zdaniem. Serwis powie ci ze kupiles kiepskiej jakosci czesci o to przez to, a sklep powie ze czesci byly dobre tylko zle zalozone. Moze byc tez tak jak wczesniej ktos napisal ze siadl uszczelniacz na wale (silnika lub skrzyni) i na tarcze sprzegla dostal sie olej -zaczelo sie lekko slizgac az w koncu sie spalilo i juz nie trzyma tylko sie slizga.
Moglo byc tez tak ze przy wymianie ktos oszczedzil i wymienil tylko tarcze a docis zostawil stary (no i teraz juz nie trzyma) albo ze po montazu kompletnego sprzegla ktos nie sprawdzil nacigniecia linki i sprzeglo caly czas pracowalo co spowodowalo znacznie szybsze zuzycie

Silnik jest suchutki wiec zadnych wyciekow nie ma na skrzyni takze powiem tylko ze przy ruszaniu nic sie nie dzieje jak tylko chce go przycisnac to dupa silnik wyje a samochod rozpedza sie bardzo powoli ale z tego co widze to jak mowicie skrzynei musze wyjac chyba ze ktos ma inny pomysl na ta usterke. czy to w 100% sprzeglo? czy mzoe byc to cos innego co moge powiedziec ze to troche wystepuje dziwnie bo pzred wczoraj jezdzilem i tego nei odczuwalem wczoraj na poczatku jazdy tez nie dopiero tak jakby sie silnik rozgrzal i dopiero wtedy to sie zaczelo dziac wiec ja nie wiem glupieje

a może trzeba je (sprzęgło) trochę odpuścić. ?

a może gość wcale nie wymienił w tym samochodzie sprzęgła
tylko kit ci wciska

nie jesli chodzi o to ze nie zostalo wymienione to sa faktury wiec wszystko bylo robione ale juz sie pogodzilem ze spzreglo do roboty iwec temat skonczony innego wyjscia z tej sytuacji nei znajde dzieki wszystkim za pomoc

Cytat:
2005-11-18 23:44:28, xaaoo pisze:
nie jesli chodzi o to ze nie zostalo wymienione to sa faktury wiec wszystko bylo robione ale juz sie pogodzilem ze spzreglo do roboty iwec temat skonczony innego wyjscia z tej sytuacji nei znajde dzieki wszystkim za pomoc

Eeeetam, faktury. Nie takie się rzeczy fałszowało (żartuję oczywiście, ale problem to nie jest)

Swoją drogą, mam taki objaw: czasami wystarczy, że końcem palca dotknę pedał sprzęgła, i już zaczyna się ślizgać, dosłownie milimetrowy ruch jest potrzebny. Nie zawsze się to zdarza, choć generalnie łapie wysoko.
Question: pada tarcza, docisk czy może tylko samoregulator?

Cytat:
2005-11-17 23:23:26, xaaoo pisze:
z tego co gosciu pokazywal mi fakture prawie na 400zl wlasnie z robocizny sprzegla nei wiem co to dokladnie bylo czy sama tarcza czy cos jeszce a bylo to robione

Może ta faktura to za wyjęcie dobrego sprzęgła i włożenie zużytego.