POMOCY !!! - alarm

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Juz kiedys pisalem o klopotach z pilotami od alarmu. Poszukuje alrmu z pilotem takiego jak mam czyli PULSAR 2000 car security alarm.
Mam takze zalozony sterownik centralnego firmy AMT top 33 ,moze do tego sterownika szloby podlaczyc inny alarm z pilotami niz ten co podalem wyzej ?
W tym PULSARze wychodza zlacza na kostke z 12 bolcami.

Hmm, a moze wystarczy zakodowac piloty?

Bylem dzis u fachowcow , zalozyli mi nowy alarm i jest ok .

odkopuje wątek jeden z wielu...

Mam Alarm Prestige i odkad zrobiła się wilgoć w powietrzu taka jak teraz non stop wyje. załaczam go a za chwilę już wyje... tak jest non stop. w koncu go odłaczylem bo ile mozna...

Nie mam pojecia o alarmach wiec POMÓŻCIE, od czego zacząć, co sprawdzić ?????

Kiedyś już był taki post - ktoś miał identyczne objawy po myciu auta. Ale nie pamiętam jak to było rozwiązane. Generalnie na pewno trzeba sprawdzić wyłączniki drzwiowe (czy jak to fachowo nazwać ) Czy nie są wilgotne i nie przebijają i inne czujniki odpowiedzialne za włączenie alarmu. Centralke alarmu masz w kabinie rozumiem?

Sprawdził bym włączniki przy drzwiach a najbardziej pod maską. Jeżeli maska za mało przy zamknięciu popchnie włącznik to przy wilgoci mogą występować wzbudzania zlarmu. Dodatkowo przewód tego włącznika. Jeżeli jeszcze montowany był dodatko włącznik bagażnika to ten sam motyw.

Cytat:
2005-11-18 09:07:03, hepos pisze:
Kiedyś już był taki post - ktoś miał identyczne objawy po myciu auta. Ale nie pamiętam jak to było rozwiązane. Generalnie na pewno trzeba sprawdzić wyłączniki drzwiowe (czy jak to fachowo nazwać ) Czy nie są wilgotne i nie przebijają i inne czujniki odpowiedzialne za włączenie alarmu. Centralke alarmu masz w kabinie rozumiem?

dokładnie tak

A ja uwazalbym na lampke sufitowa. Nie moglem dlugo dojsc u siebie co jest grane, niekiedy alarm wlaczal sie co chwile bez powodu. Po pewnym czasie doszedlem do tego, ze przelaczenie przelaczenie lampki sufitowej w pozycje zgaszona na stale, odcina przeplyw pradu. Bardzo czesto rozni magicy podlaczaja sie wlasnie przez ta lampke.

Upewnij sie, ze po otwarciu drzwi zapala sie lampka sufitowa, a po ich zamknieciu gasnie.

Cytat:
2005-11-18 10:37:45, darmcdoman pisze:
A ja uwazalbym na lampke sufitowa. Nie moglem dlugo dojsc u siebie co jest grane, niekiedy alarm wlaczal sie co chwile bez powodu. Po pewnym czasie doszedlem do tego, ze przelaczenie przelaczenie lampki sufitowej w pozycje zgaszona na stale, odcina przeplyw pradu. Bardzo czesto rozni magicy podlaczaja sie wlasnie przez ta lampke. Upewnij sie, ze po otwarciu drzwi zapala sie lampka sufitowa, a po ich zamknieciu gasnie.

to sprawdzałem i ta przyczyna odpada....

Acha zapomniałem dodać: Odkąd dzieją się te rzeczy z alarmem, nie działa mi zegarek w essim....