Pedał sprzęgła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, mam mały problem a jestem szczegolnie wyczulony na problemy w moim essim ('92 1.8 16V) Ciężko mi chodziło sprzegło i raz zdażyło sie ze zostało w podłodze i samo odskoczyło po chwili, psiknełem wd-40 chodziło duuuużo lżej ale po jakims czasie znowu, to psikałem wd-40 i było ok, dopuki nie skonczyło mi sie wd-40 ;> postanowiłem sie rozejrzec o co chodzi i nasmarowałem smarem wszystkie czesci pedału sprzęgła do których mogłem sie dostać (a nie jest to łatwe leżąc pod fotelem) I mam pytanie dlaczego ono tam ciężko chodzi? łapie wpożądku biegi też super wchodzą, tylko jak je naciskam to jakoś cieżko idzie, ale da sie żyć;] może psiknąć w linke od sprzęgła mogła sie wkoncu przez 13 lat zasyfić? tylko jak sie tam dostać?

wlasnei ..... to moze byc problem linki a nie pedalow. Najlepiej wypiac linke sprzegla, wyciagnac z samochodu, spradzic czy luzno chodzi -jezeli nie to wyjac linke z pancerza i ostro przesmarowac lub wymienic (nowa tez warto potraktowac smarem)

Witam Lubinianina Toradek za linke sprzegla do essiego mk7 dal 47 plnow jak cos lec na PERON

spoko tylko jak to rozmontowac? tam mniej wiecej bo chce jak mniej czasu nad tym siedziec :>

no na peronie to ja juz duzo czesci kupilem z czego wiekszosc niepotrzebnych do wymiany ;> bo mi stukało w zawieszeniu i powymieniałem wszystko i dalej stukało ;> az wkoncu natrafilem na art o gumach na stabilizatorze ;> i 2 glupie gumki za 10 zl rozwiazaly problem ale za to mam nowe koncowki drozkow, nowe laczniki stabilizatora i powymieniane osłony na przegubach ;>

co do tych stuków z postu wczesniej nie trzeba ich było nawet wymieniac tylko kawałek gumy podłozyc i tez biega nawet lepiej jek nowe
wracajac do tematu musisz wypiac linke z łapy sprzegła i wtedy zobaczysz cy to linka ciezko chodzi czy pedały choc to raczej bedzie linka bo jak sie nie zasyfiła to mogła sie rozwarstwic i podwinąc w pancezu jak chcesz ja całkiem wyciagnac po przy pedale na koncy półksiezyca jest taki brubsze wyżłobienie gdzie ona sie kończy wyciagasz jakz tamtad i na zewnatrz chyba ze to problem z samoregulatorem to juz lepiej wymontuj ten fotel bo to jest przekleństwo ale tanie

może linka jest już starana i się zaczepia gdzieś o koszulkę?
Miałem tak właśnie ostatnio z linką gazu, do czasu aż strzeliła mi w zakręcie
A ja się wcześniej dziwiłem, czemu mi się przepustnica nie chce zamykać. Po wymianie linki - jak ręką odjął.

dzisiaj sie za to wezme, pokombinuje.... ale od czasu gdy go pierszy raz wd40 psiknołem ani razu nie został w podłodze, a z ta ciezkoscia to moze troche przesadzam ale w innych autach sprzegło naciska mi sie łatwiej

[ wiadomość edytowana przez: fizz2 dnia 2005-11-18 12:26:50 ]