Linka gazu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
mam luźną linkę gazu czy ktoś może mi napisać jak ją naciągnąć silnik 1,6 16 v 1999
dzieki

Ja mam troszku starszy silnik, ale nie sądzę, żeby dużo się zmieniło. Otóż, przy przepustnicy, tam gdzie jest zamocowana linka, jest taka gumowa przelotka, przez które przechodzi końcówka pancerza linki gazu. Budowa tej końcówki pozwala regulować naciąg linki gazu. Zdejmujesz metalową zawleczkę z przelotki, ustawiasz odpowiedni naciąg wysuwając końcówkę pancerza, blokujesz zawleczką i finito.

czy chodzi o tą część
Tytuł strony

[ wiadomość edytowana przez: Robert48 dnia 2006-03-23 15:31:07 ]

Hmm - ja pasuję.
U mnie to wygląda inaczej. Jeśli juz ostawiłbym ten element zamocowany do silnika (na zdjęciu w lewo i trszkę do góry) ale może niech wypowiedzą się ludzie z doświadczeniem w tej materii.

ja wymieniałem wczoreaj...ale w 1,3 CFi i układ jest zupełnie inny...choć nie sadzę żxeby sam sposób mocowania bardzo sie różnił...
a demobntaz zacznmij po prostu od końca linki...

Cytat:
Hmm - ja pasuję.
U mnie to wygląda inaczej. Jeśli juz ostawiłbym ten element zamocowany do silnika (na zdjęciu w lewo i trszkę do góry) ale może niech wypowiedzą się ludzie z doświadczeniem w tej materii.

ja się zgadzam...na górze po lewej - gumowa przelotka i koniec linki z takim "trzpieniem"...najpierw wyciągasz tą przelotke z obejmy, a później wyjmujesz koniec linki...
to co zaznaczyłeś jest chyba tylko do regulacji naciągu - chć u mnie nie jma takich cudów