| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KraseK Miłośnik FSO E34 525i / E30 318i Bialystok | 2005-11-15 22:23:48 He a moze moduł sie zawilgocił?
Ja miałem kiedys jednorazowo podobny przypadek. NA gazie nie chcial odpalic, a na benzynie owszem. Po osuszeniu modułu wszystko wróciło do normy. |
adamus Miłośnik FSO 1.3 - 2.0 Gdynia, Elbląg | 2005-11-16 09:19:19 Tak jest - kabelki WN sie klaniaja. U mnie w Roverze jak tylko postoi dluzej na deszczu, albo chocby w mglisty poranek to zapala za N-tym razem. Kiedy jest sucho pali "na dotyk".
Pozdrawiam Adamus |
![]() Misiek Miłośnik FSO ![]() Skoda Octavia Gdańsk | 2005-11-16 10:10:28
Dokładnie taki sam problem pojawił się u mnie. Także w tym tygodniu zamawiam nowe kabelki. Pozdrawiam Misiek |
mateoos Miłośnik FSO czarnuch Szczecin | 2005-11-16 18:03:17 Dziś mieliśmy suchy dzień, ani jednej kropli deszczu. Czasem nawet było słońce widać. Ranne odpalanie na benzynie z przełączeniem na gaz - bez problemów, godz. 11:00, odpalanie na gazie - bez problemów, godz. 13:00, na gazie - KICHA, nie odpalił, godz. 16:00, gaz - odpalił, ale z lekkimi problemami.
A o 17:00 analizator stwierdził 1.5% odchyłki od normy. Na kablach nie oszczędzałem, po prostu w sklepie nie było Ełku więc wziąłem coś w podobnej cenie, rodem z Anglii. Wygląda na to, że i ja będę musiał po prostu kupić nowe kabelki. |
bratfiat Miłośnik FSO Fiat 125p ZOK-Toruń | 2005-11-16 18:36:11 ile takie kabelki z ełku kosztuja? Moje chyba też juz maja dosyć wysokiego napiecia. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-11-16 20:10:52
43,00 zł - przynajmniej u mnie w Gdańsku |
bratfiat Miłośnik FSO Fiat 125p ZOK-Toruń | 2005-11-16 20:12:46 dużo....Dla żony 25zł |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-11-16 20:18:41 Wiem że nie mało, ale jak masz w ciągu 100 kkm wymienić takich za 25 zeta ze 3-4 to sobie policz co sie bardziej opłaca
|
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-11-16 22:00:02 a Ełkowe kable sam Prędki poleca więc można to uznać za sprawdzony produkt |
mateoos Miłośnik FSO czarnuch Szczecin | 2005-11-17 17:03:26 Panowie, przed chwilą wpadła mi jedna myśl... może ja wcale nie mam problemów z samochodem? Czy przy temperaturach w okolicach zera silnik powinien odpalić na gazie po całonocnym postoju lub po ośmiu godzinach?
Dlaczego wpadło mi to do głowy - analizator wykazał idealne wyniki; ciepły silnik odpala bez kłopotu na gazie; zimny - tylko na benzynie, ale przełączenie na gaz nie stanowi kłopotu. Jak macie u siebie? Przy jakiej najniższej temperaturze możecie odpalić silnik na czystym gazie?
PS. Kable WN mam firmy Semtech, kolega Długi używa takich samych od dwóch lat i nie narzeka. |
czintos FSO Polonez 1.5 SLE Olkusz | 2005-11-18 10:39:23 Witam wszystkich bo jestem nowy. No to kalbelki mam takie same jak Twoje i też jestem zadowolony, a co do odpalania to tak ja Ty mówisz powinno sie robić poniżej 5 st start z benzyny a potem gaz ale ja swojego poldka odziedziczyłem po tacie który tej metody nie stosował no i jakoś mi tak przeszło od niego z genami poprostu chce już ten parownik dojechać na amen No ale ja odpalam za pierwszym drugim razem na gazie bez problemu przy zerowej temperaturze a nawet poniżej chyba że już poniżej 5 to benzyna. A co do problemu to niedawno miałem podobny rozwiązałem go tak:wymieniłem siece na iskry 3 elektrody bo były NGK kabeliki były i zostały natomiast podociskałem fajki na świecach tzn te metalowe ścisłem żeby siedziały dobrze to samo przy kopułce, wszystko psikłem preparatem to kalbli i kopółke od srodka oraz palec a i wyczyściłem nalot na palcu teraz pali od kopa aż autka nie poznaje![]() ![]() ![]() ![]() Rozpisałem sie bardzo i chyba troche chaotycznie ale to w końcu mój pierwszy raz mam nadzieje że coś pomoge. |
mateoos Miłośnik FSO czarnuch Szczecin | 2005-11-18 20:18:07 Pewnie, że pomożesz. Ja jutro będę jeszcze na próbę podmieniał moduł zapłonowy. Może zaczyna padać?
|