| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dreamer okolice Katowic i Wrocław | 2005-11-16 01:09:45 Witam Wszystkich. Opisze wam tera po krótce moje przygody w poszukiwaniu Borewicza z lat 80-85 w idealnym stanie , co niestety graniczy z cudem.
DZIEN 1- Szukam w internecie , znajduje w Krakowie - I wł. , rok 80-ty , 86 tys. , wszystko w oryginale , 1000 zł. Brzmi super. Dzwonie , odbiera starszy czlowiek , mowi ze jezdzil nim tylko na dzialke , itd. Napalilem sie. DZIEN 2- Zap... na 22:00 ( ! ) do Krakowa A4-ka. Jestesmy na miejscu. Rzeczywiscie - czeka na nas sympatyczny starszy czlowiek. Wsiada do auta i jedziemy pod garaz i tu zaczyna sie ... Pod garazem stoi jego ziec. Mlody gosc , wiec czuje ze latwo nie bedzie , szczegolnie , ze podjezdzamy fura za ok. 100 tys.zl. Ale niewazne. Z garazu wylania sie Borewicz. Na pierwszy rzut oka - super ... oryginalny groszek , kolpaki w chromie to chyba nowe ... ale ... po dluzszym ogladaniu widze ze blotnik odstaje , drzwi tez - jedna strona na bank byla uderzona. Na drugim bloniku rdza. Kumpel zauwaza wyciek oleju z silinka i to ze ktos kombinowal przy liczniku. Mala przejazdzka ... nawet OK. Auto ma OC jeszcze miesiac wiec chce dac gosciowi 750 zł. Ale w tym momencie pojawia sie jego corka , patrzy na nas , na nasza fure i upiera sie na wieksza kwote. Odpuszczamy. DZIEN 3- Podczas powrotu z Krakowa wczorajszej nocy , kumpel cos nawinal o Borewiczu ktory co prawda jezdzil u nas na TAXI , ale byl w stanie jak z fabryki ! Udaje sie wiec na postoj. Pytam sympatycznego taksiarza z nowej A6-ki o groszkowego Poldka. Przyznaje ze stan tego auta szokowal ( na plus oczywiscie ). Okazuje sie ze wozek zjechal z postoju 2 lata temu , kiedy weszly kasy fiskalne ... Powoli zalamuje sie , ale walcze ... Pan mimo ze chce mi pomoc , nie wie gdzie wlasciciel Borka mieszka , ale wysyla mnie na inny postoj , gdzie kolejny taksiarz chociaz na bank wie , zbywa mnie , pozniej jeszcze jeden postoj , trzeci i mam ! Mam dane goscia i jego adres. Dzwonie do sasiada , ktory potwierdza , ze autko dalej jezdzi ! ! ! Odkladam sprawe do piatku , bo na razie nie dam rady , zobaczymy ... DZIEN 4- Przypadkowo jadac w Katowicach dostrzegam bialego Borewicza pod blokiem na parkingu , na oko 81-82 , stan idealny , jestem w szoku ! Zapisuje blachy , powesze ... P.S. Dzwonilem tez po ogloszeniach , wszystkie albo dziurawe , albo jakies skladaki , nie ma sensu ... JESLI KTOS WIE , GDZIE NA TERENIE ŚLĄSKA STOI BOREWICZ W BARDZO DOBRYM STANIE LUB NA TERENIE WROCŁAWIA TO PROSZĘ O KONTAKT ! ! ! MAIL : GSITUNE@WP.PL P.S.2 CZY MYSLICIE ZE SA SZANSE NA ZNALEZIENIE W JAKIMKOLWIEK STANIE BORKA 1.3 ?
POZDRAWIAM WSZYSTKICH
|
Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-11-16 02:13:47 Miły kolego
Cieszę się, że interesujesz się naszą wspaniałą motoryzacją i na dodatek wybrałeś najodpowiedniejsze miejsce dla FSOmaniaka
Mam tylko małą prośbę, żebyś nie zakładał aż tylu wątków. Poczytaj spokojnie nasze forum, pobaw się wyszukiwarką, itd itp
Co do Twoich poszukiwań, to nie jest łatwo znaleźć cosik takowego
Czasem trzeba szukać nawet kilka lat, więc nie zrażaj się po kilku dniach
Odpowiedź na PS2.: raczej małe szanse, ale szukaj a nóż (widelec) się trafi
Pozdrawiam |
Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-11-16 02:38:49 Spoooooko Marzycielu nie unoś się
Thaniel ma kontuzję kolanka i nie może na paintnballa iść, więc się wyżywa na nowym
|
DooMinick FSO 1500 Kraków | 2005-11-16 02:46:26 A swoja droga przy kazdych negocjacjach warto brac pod uwage aspekt psychologiczny... |
Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-11-16 11:04:12 Heh właśnie ja tak sobie niedawno myślałem, bo był śliczny kanciak MR 76, po prostu ideał za 3500 i chciałem puścić mojego i zanabyć tamtego.
Ale jak sobie pomyślałem, że w tamtym nie będzie nic do roboty, a tym bardziej niczego już nie będzie można ruszyć, to olałem
|
Rys1977 Miłośnik FSO Warszawa | 2005-11-16 13:08:08 i to z zapedami cenzorskimi ![]() |
sova Miłośnik FSO POLONEZ 1,4 Coupe olkusz | 2005-11-16 13:45:32 widziałem w katowicach na osiedlu gwiazdy borewicza z kwadratami z przodu kolor piaskowy, miał kartki na oknach że do sprzedania ale widziałem przez chwile z okna samochodu więc więcej danych nie znam. stan idealny nie był ale napewno nie padaka totalna.
Pozatym na allegro są jakieś fajne borewicze "prawie nówki" |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-11-16 14:58:34
|
dreamer okolice Katowic i Wrocław | 2005-11-16 15:28:43 SOVA - gdzie dokladnie stoi to cudo na gwiazdach i kiedy go tam ostatni raz widziales ??? Pozdrawiam. |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2005-11-16 15:31:13
Dokładnie - na przykład TEN >>>
|
dreamer okolice Katowic i Wrocław | 2005-11-16 15:37:12 Rezcywiscie ten z Allegro za astronomiczna sume jest super , ale tylko pod warunkiem ze to oryginal. Wielce prawdopodobne , ze mogl zostac odrestaurowany z jakiegos wraka , chociaz nie chce tu nikogo oskarzac. Jesli jest w oryginale , tak jak jest to napisane , to wydaje mi sie ze na chwile obecna nie jest wart wiecej niz 12 tys.zl. |
dreamer okolice Katowic i Wrocław | 2005-11-16 15:38:48 P.S. Ten tez jest niezly i za normalne pieniadze. Trzeba by tylkolakier przepolerowac i dodac kilka detali , jak kołpaki w chromie , itp ...
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=72073491 |