Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() borygo Fso Polski Fiat 125p ... Wrocław | 2005-11-22 12:59:22 Witam
Właśnie zostałem bez żadnego pojazdu mechanicznego na zimę i wiosnę, gdyż zamknąłem mojego Fiata i Suzuki w garażu. Może ktoś mi poradzi jak je dobrze zabezpieczyć na okres zimowy. Zalałem je benzyną prawie pod sam korek wyciągnąłem akumulatory. Czy opłaca się zakładać pokrowce jak stoją w garażu? Bo chciałbym je ewentualnie ochronić przed kurzem i różnicami temperatur. Teraz jedynie została mi komunikacja miejska, nogi albo dobroć mych rodziców ![]() ![]() |
![]() KinioPP Miłośnik FSO FSO1500/Felicia/2xJawa Szczecinek | 2005-11-22 13:14:23 Z tego co wiem to jeszcze cylindry olejem zalać. |
Rys1977 Miłośnik FSO Warszawa | 2005-11-22 13:25:18 wow, Panowie powalacie mnie starajac sie wywazyc drzwi ktore stoja otworem od wiekow.
w kazdej instrukcji obslugi DFa lub PNa jest opis, sympatyk klubowy Kajtan na swojej stronie ma opis z instrukcji starego DFa (link). jezeli zrobisz wszystko co tam jest napisane to na pewno bedzie bardzo dobrze zabezpieczony na zime stojac w garazu |
![]() Wujek-Kajtek Miłośnik FSO FSO KRAKÓW | 2005-11-22 14:03:47 Zdecydowanie pracochłonne takie przygotowanie samochodu i pielęgnacja w trakcie przechowywania ![]() Ale jakby tak kiedyś dorwać wczesnego MRka użytkowanego właśnie tak od początku, to ehh...marzenie ![]() |