Naprawa BMW E-34 i nie tylko

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Późna godzina ale humor dopisuje bo udało mi się naprawić swoje autko.Od wczoraj mój silniczek nierówno pracował na wolnych obrotach a dzisiaj nawet na wysokich stracił moc.Po podłączeniu do kompa u mojego kolegi okazało się że siedzi jedna z dwóch sond lambda.Szybka wymiana na inną, skasowanie błędu komputerem i ....nic dalej to samo.Trzy godziny szukania i zastanawiania.Podmiana cewek, świec z powrotem na stare (bo niedawno wymieniałem) itd. Pomogła bardzo prosta rzecz-zresetowanie komputera za pomocą zwykłego odłączenia klemy od akumulatora.Niestety kosztem chwilowej utraty radia bo kodu nie znam.Przy okazji dowiedziałem się jak można samemu bez użycia kompa zdiagnozować usterki silnika we wszystkich modelach od 89-95roku(nie tylko w wersjach amerykańskich) i jak np.resetować komputer samochodowy bez odłączania klemy(niestety tochę za późno dla mnie).Nie zapamiętałem tych sposobów dokładnie ale na sobotę postaram się umieścić dokładny opis.
Pozdrawiam "techno"

Cytat:
2005-07-13 00:22:24, techno pisze:
Pomogła bardzo prosta rzecz-zresetowanie komputera za pomocą zwykłego odłączenia klemy od akumulatora.

zawsze mówiłem, że odłączenie klemy może zdziałac cuda. Czasami najprostrze czynności sa najskuteczniejsze. pozdrawiam

Jak możesz to spisz wszystkie te sposoby i zapodaj na forum

Witam interesują mnie wszelkie informacje na temat naprawy E 34. mam pytanie czy jest książka do seri 5 bo do Serii 3 jest może ktoś ma jakieś poradniki jak samemu naprawiać autko (głównie mechanika) Pozdrawiam

TU cos znajdziesz..
Polecam tez wyszuykiwarke!!! Jak widac działa