Strzały LPG a spalanie?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Strzeliło raz porzadnie i zdmuchneło.. podczas ruszania spod swiateł.. x2

Po strzale auto zaczeło zajaczkowac przy ruszaniu i spalac 18l gazu!! To troche za duzo nawet jak na moje autko hehe

Odpiąłem przepływke obroty skaczą pomiedzy 1100-1300 równomiewrnie i okresowo.. niestety nie wiele mi to mówi

Zauwazyłem tez ze spadła jakas odma na dojsciu z przepływki juz przy samym kolektorze od dołu jest takie kolanko plastikowe (silnik M40) i własnie tam widze ze nie jest nasadzony przewód tylko tak sobie luzno lekko dochodzi.. przypuszczam ze smiało lewe powietrze tam mogło dostawac i jak sie domyslam stąd te zajaczki przy ruszaniou nawet na benzynie!? (moze spadło przy pierwszym strzale..)

Sprawdziłem organoleptycznie klapke w przepływce i chodzi dobrze w moim mniemaniu...bez oporów jedyny opór jest jak ją przesuwam z połozenia zerwowego to zachowuje sie tak troche jak by była przyklejona na gumie bedz namagnesowana.. czy to normalne? czy to wskazywało by na jej uszkodznie?

Ale skad te potworne spalanie? Zawory? z tym to sobie juz raczej nie poradze

Niom i skad strzały przepatrzyłem na ciemno kable i nie widac jakichkolwiek przebic a palec i kopułka tez były w dobrym stanie.. oczywiscie nowe to nie jest i reki sobie za to ucuiąc nie dam

Kazde info pomocne!

Spokojnych swiat

Niom nie mówicie ze brak pomysłów....

mi spadła taka guma pomiedzy kolektorem a przepływomiezem i tez sie tak działo. to jest jakies zabespieczenie, zeby przepływomiez nie dostał chyba?? przy strzale.

Tia klapa.. mi tez spadła i to tak porzadnie ze odpalic nie mogłem ponownie

u mnie też jak czsem strzeli to spada albo przewód albo gumka na antywybuchu noc strasznego lepsze to niz miało by coś rozsadzić

Cytat:
u mnie też jak czsem strzeli to spada albo przewód albo gumka na antywybuchu noc strasznego lepsze to niz miało by coś rozsadzić

A mi nie strzela, bo jeżdzę na benzynie

pozdr
Mariusz
e34 520 24v

benzyny tez tak duzo Ci pali czy nie wiesz bo na gazie smigasz caly czas??

Rraczej tylko LPG.. porobiłem pare drobnostek dzisiaj jade dam znac ile wzieła..

a ja teraz więcej jeżdze na benzynie niż na gazie

no teraz benzyna taniocha jest !!!!!!!! bydgoszcz 3,60zl torun 3,50zl !!!!!!!!jak za darmo normalnie!!!!!!!!!!!

Cytat:
2005-12-29 14:11:54, sieka pisze:
benzyny tez tak duzo Ci pali czy nie wiesz bo na gazie smigasz caly czas??

u mnie też nie strzela a jeżdźe na lpg

Poczekajcie poczekajcie akcyza na bp jest za niska wedle unijnych wymogów i jak polski rzad nie podniesie to dostanie kare hehe a na to raczej nie pójdą .. tak czy siak paliwo jest nie współmiernie drogie do zaróbków.. unijnych hehe wiem wiem gaz tez pójdzie..

Ale nie w tym rzecz to inny wątek..

Wracając do mojego spalania wróciło do "normy" przy 50/60km/h 10l przy 130/140km/h 14l...

Ale za to jako bonus przestał mi chodzic ekonoomizer!!! Potem zaczął i teraz znowu nie działa... skąd takie symptomy??!!