Umarł mi silnik w nowym nabytku ale ...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzis po pospawaniu wydechu na kanale, opdaliłem auto i okazało się że panewka się obróciła i nastąpił zgon pacjenta, w pierwszym momencie totalna załamka ale po kilku chwilach i dyskusji z kolegami warsztatowcami doszlismy do wniosku,że będziemy reanimowac padaczkę, po kilku wykonanych telefonach okazało się że mój dobry znajomek pomoże mi ciut przygotowac auto poza samym przywróceniem do życia. na pierwszy ogien idzie nowa głowica w której będzie robiony pełny porting na wejsciu i wyjsciu, spora obróbka kolektora ssącego,wydechowego i przepustnicy,odchudzenie zaworów,zmiana konstrukcji gniazd zaworowych,zmiana prowadnic,zmiana tależyków,zmiana sprężynek,wyważenie dynamiczne dołu,obróbka korb i koła zamachowego,podniesienie cisnienia na listwie paliwowej,może zrobimy cos jeszcze,wyjdzie w praniu.
przyjmuje zakłady, ile wypluje auto na hamowni (po dotarciu)??
BTW:po wstępnym podliczeniu ile miał by kosztowac taki zabieg w profesjonalnej firmie usiadłem z wrażenia,wszytko robimy sami,we własnym zakresie. mam nadzieję że się uda. 3majcie kciuki !!!

a jaki Ci mniej więcej wyszedł koszt takiej operacji ??

Cytat:
2005-08-30 01:17:46, Darek_M pisze:
a jaki Ci mniej więcej wyszedł koszt takiej operacji ??

mój koszt własny czy po zleceniu w firmie?? w firmie lekką ręką 4kpln

własny

Cytat:
2005-08-30 01:21:16, Darek_M pisze:
własny

hmm ciężko powiedziec bo nie wiem czy piwo czy wódka
BTW:zapomniałem dodac o mocnym doprężeniu głowy

życzę powodzenia w modyfikacjach

Cytat:
2005-08-30 01:25:00, Darek_M pisze:
życzę powodzenia w modyfikacjach

thx

ja również

No kurczę a ja myślałem że już niedługo testy, ale gratuluję wytrwałości i trzymam kciuki

no Hubert , Ty niespokojny duchu , zycze powodzenia !

Tylko lepiej w trakcie robot nie popijac ta wodka czy piwem, bo moze nie byc wesolo, lub na odwrot Powodzonka

Zapowiada się nieźle, życzę powodzenia eresie

silnik rozebrany,graty przygotowane do wywózki na obróbkę,jest plan coby całą operację wykonac do niedzieli,może się uda

powodzenia, i oby to ostatnia taka niespodzianka

kolejny nius,jutro będą wykonane wszytkie przeróbki zarówno w bloku jak i głowicy więc termin odpalenia auta w niedzele wieczorem staje się całkiem realny... ale tempo
BTW:jutro może będą fotki

Cytat:
2005-08-31 23:57:25, eres pisze:
kolejny nius,jutro będą wykonane wszytkie przeróbki zarówno w bloku jak i głowicy więc termin odpalenia auta w niedzele wieczorem staje się całkiem realny... ale tempo BTW:jutro może będą fotki

to kiedy się pochwalisz na spocie?

Cytat:
2005-09-01 00:01:53, vital pisze:
to kiedy się pochwalisz na spocie?

a czym tu się chwalic?? z zewnątrz nic się nie zmieni
poza tym pozostaje mozolna walka z docieraniem a tym się zejdzie

cos się ruszyło,cały dół jest już złożony jutro rano odbieramy wyszykowaną głowicę, odchudzone zawory i zabieramy się za porting.

niom życze żeby wszystko grało
BTW co to jest ten porting bo słysze to już któryś raz i nie wiem

Cytat:
2005-09-02 21:10:05, saintadamus pisze:
BTW co to jest ten porting bo słysze to już któryś raz i nie wiem

porting to nic innego jak powiększanie kanałów ssących i wydechowych w głowicy celem zwiększenia przepływu